25 anys de la Fira de Sant Miquel d’Hostalric

La vila viu un cap de setmana d’activitats que combinen la història, la tradició i la seva singularitat

Redacció
27 de setembre del 2015
Actualitzat a les 0:30h
25 anys de fira de Sant Miquel a Hostalric.
25 anys de fira de Sant Miquel a Hostalric. | LSC

25 anys de fira de Sant Miquel a Hostalric. Foto: LSC


Aquest divendres passat s’ha inaugurat la Fira amb el pregó de Joan Vidal i Gayolà que ara fa 25 anys, quan es va organitzar la primera Fira de Sant Miquel, era el president del Centre de Promoció de la Cultura Popular i tradicional Catalana. A l’acte també hi han assistit els ex-alcaldes que durant aquests 25 anys han donat suport a la Fira: Emília Pujol, Joan Boix i el batlle actual, Josep Antoni Frias. L’ex-alcalde, Eugeni Medina, va excusar la seva presència per motius de salut. Tampoc han faltat els membres de l’Ateneu d’Hostalric que fa 25 anys van organitzar la primera edició d’aquest certamen: Anna Reyero, Ramon Reyero, Anna Mas, Lídia Casas, Josep Antoni Frias, Pep Joanhuix, Pep Camps i Montse Sendra. També s’ha inaugurat una exposició que recull els cartells dels 25 anys de Fira de Sant Miquel.

La Fira de Sant Miquel és la primera que es fa a la vila després de l’estiu i és un gran aparador en el que la vila mostra els seus atractius, el seu comerç i els seus punts d’interès estretament vinculats amb el seu patrimoni arquitectònic, cultural i històric. Durant el cap de setmana es fan visites guiades que surten des del punt d’informació del castell i fan un recorregut pels llocs d’interès de la vila i el seu patrimoni monumental.
 

Pregó de la Fira Sant Miquel 2015 d'Hostalric. Foto: LSC


Aquest dissabte s’han lliurat els premis del XIII Concurs Fotogràfic d’Hostalric.l Els primer premi ha estat per a Joaquim Sitjà (de Calella), el segon premi per a Emili Valera, de les Franqueses del Vallès, i el tercer premi per a la hostalriquenca Maria Àngels Massachs. Des de les 9’30 del matí s’ha disputat el III Torneig Interclubs Vila d’Hostalric d’escacs, organitzat pel Club d’Escacs Hostalric.

A partir del migdia d’aquest dissabte, també ha tingut lloc el II Baluard Austriacista en el que el Miquelets de Girona-Regiment de Sant Narcís han muntat un campament militar del segle XVIII, han fet desfilades de les tropes austriacistes i borbòniques i han presentat les tropes i els fets d’Hostalric durant la Guerra de Successió.

La Fira de Sant Miquel d’Hostalric, des de fa 15 anys està organitzada per l’Ajuntament i compta amb una gran participació de les entitats i associacions de la vila des del grup de Teatre “+ o – Teatre”, la Comissió de Festes Jove, el Club d’Escacs d’Hostalric, la Coral Parroquial, les Majorettes d’Hostalric, els ADF d’Hostalric o els comerços del poble, entre d’altres.
 

Miquelets representant els fets d'Hostalric durant la guerra de Successió. Foto: LSC