La jornada de vaga de Renfe transcorre amb normalitat

Es compleixen els serveis mínims del 66% en hora punta aquest divendres al matí | Les aglomeracions més grans es produeixen a l'andana que porta a l'aeroport, amb només un comboi per hora

Estació de Cerdanyola del Vallès.
Estació de Cerdanyola del Vallès. | Adrià Costa
ACN/Redacció
04 de setembre del 2015
Actualitzat a les 12:34h

Els serveis mínims del 66% en hora punta a Rodalies i Regionals de Renfe decretats pel Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat s'han complert amb normalitat aquest divendres al matí durant la jornada de vaga de 24 hores convocada pels sindicats de maquinistes de Renfe Semaf, amb CCOO i CGT. Entre sis i dos quarts de deu del matí han circulat dos de cada tres trens, una freqüència que s'ha de repetir entre les cinc de la tarda i dos quarts de nou del vespre. En la resta de franges la freqüència serà del 33%.

Les aglomeracions més grans es produeixen a l'andana que porta a l'aeroport, que només compta amb un comboi per hora a causa de l'aturada. De fet, durant les primeres hores del dia s'han produït alguns retards i cancel·lacions, però les línies de Rodalies han funcionat segons els serveis essencials establerts per la Generalitat.

CCOO i CGT reclamen un pla de renovació de personal, que no s'externalitzin serveis i que s'eviti l'entrada de capital privat, i denuncien que els pressupostos de l'Estat obliden les línies de tren convencionals en benefici de nous trams d'Alta Velocitat. L'aturada de CCOO i CGT s'ha fet coincidir aquest divendres amb la que havia convocat prèviament el sindicat majoritari de maquinistes de Renfe, Semaf, que denuncia una falta d'acord en matèria de recursos humans i en el conveni col·lectiu.

Vaga a la Diada

Semaf manté una segona jornada vaga per la Diada de l'11 de setembre que afectarà la mobilitat dels participants a la Via Lliure per a la República Catalana de la Meridiana. De moment, CCOO i CGT no han convocat mobilitzacions per aquesta data.
 

Horaris de Rodalies de Barcelona (R1, R2, R3, R4, R7 i R8) de la jornada de vaga

Horaris de Regionals i Rodalia Camp de Tarragona i Girona (R11, R12, R13-R14, R15, R16, RT1-RT2 i RG1) de la jornada de vaga
 

Passatgers afectats per la vaga, a l'estació de Cerdanyola del Vallès. Foto: Adrià Costa