L'Esbart Dansaire de Mollet porta «Quan el mal ve d'Almansa» a Palau

L'espectacle està emmarcat dintre del 19è Cicle de Música Catalana de Palautordera

Redacció
29 d'agost del 2015
Actualitzat a les 15:51h
El mal ve d'Almansa.
El mal ve d'Almansa. | DBM
 

En motiu del 19è Cicle de Música Catalana a Palautordera, avui dissabte 29 d'agost s'ha programat l'actuació de l'Esbart Dansaire de Mollet que durà l'espectacle "Quan el mal ve d'Almansa", a l'Envelat a partir de dos quarts de nou del vespre.

L'espectacle revisa les danses i les músiques del País Valencià des d’una perspectiva contemporània, tot i recordant la història: la Batalla d’Almansa, un episodi de la Guerra de Successió, que va suposar l’anihilació del Regne de València, que va perdre tots els drets, furs i lleis pròpies. D’aquí la dita, que encara es conserva, de Quan el mal ve d’Almansa, a tots alcança.

La coreografia és una creació de Joan Vallbona, fundador de l’Esbart el 1993, any en què va iniciar-ne la direcció artística, fins al 2008. Ara la peça serà dirigida per Eduard Peixoto, actual director de l’Esbart.

L’espectacle recupera també el vestuari, dissenyat per Jordi Roig, i la música del muntatge, composada per Miquel Gil i el grup Al Tall, la formació on va començar el reconegut cantautor valencià, un dels referents del folk actual.

El cicle continuarà demà diumenge a l'es vuit del vespre a l'ermita del Remei amb l'actuació del Grup Zing, música celta i zíngara. Ahir divendres el 19è Cicle de Música Catalana de Santa Maria de Palautordera va acollir el tradicional concert d'havaneres amb el grup Port-Bo, a l'Auditori del Parc del Reguissol. L'entrada a tots els espectacles és gratuïta.

 

Grup Zing. Foto: DBM