La Guàrdia Civil s'enduu l'expedient de contractació de Sax Sala de l'Ajuntament de Sant Celoni

L'operació, que ha inclòs l'escorcoll a la seu de la fundació de CDC, investiga presumptament el pagament de comissions per part de la constructora Teyco | A Sant Celoni es va concedir l'obra a Teyco, Sl per un import d'1.900.000 euros l'any 2009.

Redacció
28 d'agost del 2015
Actualitzat el 31 d'agost a les 10:23h
La Guàrdia Civil, a l'Ajuntament de Sant Celoni
La Guàrdia Civil, a l'Ajuntament de Sant Celoni | Jordi Purtí
 

 

La Guàrdia Civil ha entrat a les 10 del matí l'Ajuntament de Sant Celoni per demanar l'expedient de contractació del Sax Sala, el Centre de Formació del Baix Montseny. El registre, portat a terme per sis agents, forma part d'una operació per presumpte corrupció que inclou el registre a la seu de la Fundació Catdem, vinculada a Convergència Democràtica de Catalunya, al carrer Casp de Barcelona. Tot i això, l'escorcoll no ha començat fins poc després de les deu matí quan ha arribat la secretària judicial. Al mateix temps han començat registres en diversos ajuntaments mentre que està previst també entrar al domicili de Daniel Osácar, extresorer de CDC.

Els registres del cos policial estan motivats per un presumpte delicte contra l'administració pública en el marc de l'operació Petrum II. El cas és una derivada de l'operació Petrum sobre corrupció municipal per la qual estan imputats tres membres de la família Sumarroca i que va suposar la detenció de l'exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué. En ambdós casos s'investiguen les presumptes comissions que presumptament va pagar la constructora Teyco.

A Sant Celoni l'Ajuntament va adjudicar la construcció del Centre de Formació del Baix Montseny a l'empresa Teyco, SL, l'any 2009 per un import d'1.900.824,73 euros. Una obra pagada amb els Fons Estatals d'Inversió Local (coneguts pels fons Zapatero). En aquest sentit l'alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu, ha explicat que tot s'ha fet seguint la normativa i que estan molt tranquils "no tenim res a amagar i hem lliurat tota la informació que ens han demanat col·laborant al màxim".
 

La Guàrdia Civil entra a l'Ajuntament de Sant Celoni. Foto: Jordi Purtí/BaixMontseny.info


Deulofeu recalca que no es tracta d'un escorcoll a l'Ajuntament sino que "ens han demanat l'expedient de contractació i que volem que en quedi constància a les dependències municipals, hem fet fotocòpies de tots els documents que s'han endut, motiu pel qual l'estada de la Guàrdia Civil ha estat més llarga del que havia de ser en un principi". La Guàrdia Civil ha marxat pocs minuts abans de les dotze del migdia i s'ha endut una sola bossa amb la documentació requerida.

L'alcalde de Sant Celoni, però, si que ha notat que es molt estrany que haguem tingut coneixement de la notícia que vindria la Guàrdia Civil a través dels mitjans de comunicació "quan es tracta d'una investigació que està sota secret de sumari, no sembla que sigui la millor manera de fer les coses".

Des del moment que la Guàrdia Civil ha entrat a l'Ajuntament de Sant Celoni l'expectació entre el veïnat ha estat molt gran i han estat molts els que s'han acostat fins la plaça de la Vila per saber que és el que realment passva. Alguns, fins i tot, creien que es tractava d'algun acte de la Festa Major que és a punt de començar, altres demanaven si s'havia detingut algú.
 

L'alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu, arriba a l'Ajuntament de Sant Celoni. Foto: Jordi Purtí/BaixMontseny.info



La Guàrdia Civil ha arribat a l'Ajuntament de Sant Celoni. Foto: Jordi Purtí/BaixMontseny.info


Màxima expectació

La seu de la CatDem està situada a la cantonada del carrer Casp amb Bailén, al districte de l'Eixample. Tan bon punt ha transcendit la notícia s'hi han acumulat desenes de periodistes situats a pocs metres de la porta, custodiada per diversos guàrdies civils. La resta d'agents han entrat amb caixes buides que han esperat al replà del pis l'arribada del secretari judicial, informa Pep Martí.

Aquesta circumstància ha permès a les persones que eren a la seu de la CatDem sortir-ne. Al carrer s'han deixat veure Francesc Sànchez, membre de la direcció de la fundació, i Xavier Melero, advocat de CDC. "Això és un xou", ha assegurat Sànchez que ho considera una "estratègia d'Estat".

L'operació es troba sota secret de sumari i també es desenvolupa als consistoris de Sant Cugat, Lloret de Mar, Figueres i Sant Celoni. A Sant Cugat, per la seva banda, també s'ha entrat a la seu de l'empresa pública Promusa.

Francesc Sànchez, director de la CatDem, a l'exterior de la seu de la fundació Foto: Pep Martí/Nació Digital



La Guàrdia Civil, a l'exterior de la fundació de CDC Foto: Pep Martí/Nació Digital



Expectació mediàtica a l'exterior de la seu de CatDem Foto: Pep Martí/Nació Digital

Arxivat a