Comencen les obres d’una passarel·la per a vianants sobre la C-35 a Palau

Els treballs permetran millorar la mobilitat i la seguretat viària a l’entorn dels barris del Pont Trencat, Moixerigues i del Pont Romà | Les obres, amb una inversió de 678.000 euros, tindran un termini de sis mesos

Redacció
28 de juliol del 2015
Actualitzat a les 16:41h
Operaris treballant en la passarel·la de la C35
Operaris treballant en la passarel·la de la C35 | Lídia Casals

Situació de la passarel·la Foto: Territori i Sostenibilitat


El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat aquests dies les obres de construcció d’una passarel·la per a vianants sobre la C-35 a Santa Maria de Palautordera i actualment ja s'ha construït la fonamentació amb un sistema de pilotatge i s'estant executant  les piles de l'estructura que aguantarà el pont, més enllà de les tasques d’implantació i senyalització.

Aquesta actuació, amb un pressupost de 678.000 euros, permetrà millorar la mobilitat i la seguretat viària a l’entorn dels barris del Pont Trencat, Moixerigues i del Pont Romà. Es preveu que les obres tinguin una durada de sis mesos.

La passarel·la tindrà una longitud total de 48m, amb dos trams de 30 metres i 18 metres, i una amplada útil de 2,4 i connectarà per sobre de la C-35 els carrers de Camí de la Font (costat oest) i del Pont Romà (costat est). Aquesta actuació, així, facilitarà la connexió als vianants a banda i banda de la carretera, en una zona on, a més, s’ubica una parada d’autobusos. La passera discorrerà sensiblement paral·lela al riu Tordera i estarà conformada per una estructura de formigó. El gàlib del pont serà d’uns 5,6 metres (sobre la carretera). La passarel·la comptarà amb un sistema d’enllumenat de baix consum  energètic.

L’accés a la passarel·la s’efectuarà mitjançant diversos trams de rampes i escales; en el costat est, el desnivell és important, de 7,6 metres entre la passarel·la i el carrer. Les rampes facilitaran l’accés a les persones amb la mobilitat reduïda.
 

Operaris treballant en la passarel·la de la C35 Foto: Lídia Casals

 

plànol de la passarel·la Foto: Territori i Sostenibilitat