Comença a Hostalric un camp de treball internacional

Les excavacions es fan al turó de les Forques que serà analitzat arqueològicament per primera vegada

Redacció
04 de juliol del 2015
Actualitzat el 16 de juliol a les 16:14h
Joves en el camp internacional de treball d'Hostalric
Joves en el camp internacional de treball d'Hostalric | Aj. Hostalric

Joves en el camp internacional de treball d'Hostalric Foto: Aj. Hostalric


El camp de treball ha començat aquest dijous i s’allargarà fins el dia 15 de juliol. Hi ha 11 participants arribats de Rússia, Itàlia, Xina, Turquia, Bèlgica i Portugal. Aquest equip té el suport de 4 coordinadors i 1 arqueòleg. El camp de treball està organitzat la l’ONG Servei Civil Internacional, els promotors són l’Associació pel Patrimoni d’Hostalric i l’Ajuntament hi col·labora.

El camp de treball internacional d’Hostalric es vol que sigui una experiència i una oportunitat de coneixement del ric patrimoni de la vila, a més de poder ensenyar la cultura i les tradicions a un grup de persones arribades de diferents parts del món.
Les excavacions es fan al Turó de les Forques, una petita elevació situada al final de la Via Romana d’uns 89 metres d’alçada en la seva part més alta. El turó està situat molt a prop de la zona esportiva i de l’INS Vescomtat de Cabrera. D’aquest petit turó no hi gaire informació escrita. El primer document que es té és d’un viatger suís anomenat Thomas Platter que va recórrer Catalunya i va passar per Hostalric durant el segle XVI. Sembla ser que en aquest lloc s’impartia justícia o bé se la prenia expeditivament, a causa de les oportunitats de delinqüència del camí ral i de la funció administrativa que en aquest cas s’impartia Hostalric.

El treball en aquest jaciment serà de vital importància per descobrir d’una forma més profunda els diferents elements patrimonials, poc estudiats i analitzats del ric patrimoni d’Hostalric. El turó de les Forques serà analitzat arqueològicament per primera vegada. Els treballs que s’hi portaran a terme s’espera que siguin cabdals per a la història del poble. Els participants als camp de treball internacional dormen al gimnàs del Col·legi Mare de Déu dels Socors que ha estat habilitat per a l’ocasió. Com a activitats paral·leles tenen previst participar durant aquests dies en els actes de la Festa Major d’Hostalric que es celebra fins el dia 6 de juliol.