Generalitat, Ajuntament i UBIC de Palau sumen per la dinamització comercial

L’objectiu del conveni és crear sinergies comercials urbanes capaces de donar resposta a les necessitats actuals dels consumidors i convenir aquest equipament comercial col·lectiu en motor de la revitalització comercial i turística del seu entorn

Redacció
03 de juliol del 2015
Actualitzat a les 18:02h
Signatura d'un conveni de comerç entre la Generalitat, l?Ajuntament i la UBIC de Palautordera
Signatura d'un conveni de comerç entre la Generalitat, l?Ajuntament i la UBIC de Palautordera | Jordi Purtí

Signatura d'un conveni de comerç entre la Generalitat, l'Ajuntament i la UBIC de Palautordera Foto: Jordi Purtí

 


El director general de Comerç, Josep Maria Recasens, l’alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, i la presidenta de la Unió de Botiguers i Comerciants de Santa Maria de Palautordera, Glòria Caumons, han signat aquesta matí un conveni de dinamització comercial. Amb aquesta signatura, Generalitat, Ajuntament i la Unió de Botiguers i Comerciants de Santa Maria de Palautordera formalitzen el compromís per sumar esforços per consolidar el projecte de centre comercial a cel obert de la ciutat.

Una de les prioritats del Departament d’Empresa i Ocupació en matèria de comerç és potenciar la cooperació entre les petites i mitjanes empreses comercials que contribueixen a la renovació de l’activitat comercial, impulsar la renovació i la innovació en el sector i vehicular la col·laboració amb altres administracions per a la dinamització dels centres comercials urbans. L’objectiu d’aquest programa és donar suport als ajuntaments i les associacions de comerciants de Catalunya per la consolidació dels Centres Comercials a Cel Obert de Catalunya (CCCO). De la seva banda, l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera reitera el suport  al sector comercial per a seguir treballant intensament per a la consolidació del Centre Comercial a Cel Obert del municipi.

Amb aquestes premises, l’objecte del conveni és consolidar o fins i tot crear sinèrgies comercials urbanes capaces de donar respostes professionals a les necessitats actuals dels consumidors, i convertir aquest conjunt d’establiments de proximitat integrats en l’espai urbà en el motor de la revitalització comercial i urbanística del seu entorn.

Pla d'actuacions

El pla d’actuacions, impulsat per la Unió de Botiguers i Comerciants de Santa Maria de Palautordera, contempla un seguit d’accions amb l’objectiu d’aconseguir el suport col·lectiu que reforci la capacitat de generar un projecte en el que tothom s’hi senti reflectit i compromès, per tal de millorar-ne el seu posicionament i la seva competitivitat davant dels nous entorns canviants del sector. Entre les accions del pla destaquen actuacions com la Mostra d’Artesania, el Mercat d’intercanvi i de segona mà, el Concurs de Talents o la Fira de Nadal, entre d’altres.
 
Tant el Departament d’Empresa i Ocupació –a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda- com l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera es comprometen a col·laborar en la difusió, promoció i coordinació d’aquest pla d’actuacions.
 
El pressupost total del pla d’actuacions és de 5.000 euros. El Departament d’Empresa i Ocupació –a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM)- aporta al projecte una subvenció de 3.000 euros en el marc del programa de Dinamització de  zones d’alta concentració comercial del pla de subvencions de comerç, serveis, artesania i moda per a 2015.