El Parlament fa una declaració a favor del Museu Europeu del Bosc de Sant Celoni

El MEdB pot contribuir a donar resposta a alguns dels reptes ambientals més crítics del segle XXI estretament relacionats amb els boscos, com són el canvi climàtic o el nexe aigua-energia-alimentació

Redacció
02 de juliol del 2015
Actualitzat el 03 de juliol a la 13:52h
Jorge Wagensberg i Martí Boada entre els impulsors del Museu Europeu del Bosc
Jorge Wagensberg i Martí Boada entre els impulsors del Museu Europeu del Bosc | Jordi Purtí

Jorge Wagensberg i Martí Boada entre els impulsors del Museu Europeu del Bosc Foto: Jordi Purtí


La Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya ha aprovat una declaració de suport a la creació a Sant Celoni del Museu Europeu del Bosc "per tal de potenciar la pedagogia sobre la importància de la gestió forestal sostenible i els aprofitaments del bosc per a garantir-ne tant la conservació com les funcions socials i ambientals". El Parlament emmarca el suport a aquest projecte dins la preocupació pels processos d’embosquinament dels sòls, que comporten la pèrdua de sòl agrícola i que poden generar increments en el nombre i la intensitat dels incendis forestals. En aquest sentit, la declaració expressa el seu suport a la lluita contra els processos de desertificació, que provoquen també la pèrdua de coberta vegetal i de sòl agrícola i poden incrementar el risc de riuades d’efectes catastròfics, i expressa també el seu suport a l’aplicació de la bioeconomia i el foment dels bioproductes.

El Museu Europeu del Bosc és un projecte impulsat per l'Ajuntament de Sant Celoni i l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona i es formula com una institució de referència europea en la divulgació del coneixement integral dels boscos i les seves funcions.  El MEdB pot contribuir a donar resposta a alguns dels reptes ambientals més crítics del segle XXI estretament relacionats amb els boscos, com són el canvi climàtic o el nexe aigua-energia-alimentació. Així mateix, el MEdB ha de jugar un rol essencial com a plataforma d'intercanvi de coneixement a fi de transferir els valors socials, ecològics i econòmics dels boscos, els quals poden representar una eina de benestar i competitivitat.
 

Declaració del Parlament a favor del MEdB / Parlament

Arxivat a