L'Ajuntament Jove d'enguany per la CardioMarxa de La Salle

Ha estat el treball de recerca més valorat pel ple de Sant Celoni | Es tracta d'un projecte APS (Aprenentatge i Servei)

Redacció
30 de juny del 2015
Actualitzat a les 16:38h
Els guanyadors del projecte Ajuntament Jove 2015
Els guanyadors del projecte Ajuntament Jove 2015 | Jordi Purtí

Els guanyadors del projecte Ajuntament Jove 2015 Foto: Jordi Purtí

El treball de recerca "I CardioMArxa", presentat per Joan Bueno, Laura Garzón, Marc Conde, Pol Vilà, Marina Vera, Eric Alegret, Marc Jurkiewicz i els tutors Magda Santamaria i Joan Riera, de 4t d'ESO del Col·legi La Salle de Sant Celoni ha estat el projecte més valorat, amb sis vots, en el ple de l'Ajuntament Jove d'aquest curs, celebrat aquest dilluns a la sala petita del Teatre Municipal Ateneu.

La Cardiomarxa, un projecte APS (Aprenentatge i Servei), és una passejada de 10 km pels voltants de Sant Celoni, endinsant-se a la zona del Montseny, on tothom hi pot participar. Els diners que es recapten van a un centre de recerca sobre malalties cardiovasculars.

El projecte Ajuntament Jove és un dels projectes inclosos en el Pla local de joventut consistent en aprofitar l’assignatura de 4t d’ESO “Treball de recerca” com a eina per implicar els joves en la dinàmica del municipi, impulsar la seva participació i compromís amb la societat i promoure el desenvolupament dels valors democràtics.
 
El projecte consisteix en què els alumnes dels centres Cor de Maria, La Salle, L’Avet Roig i l’Institut Baix Montseny centrin el seu treball de recerca en una temàtica o problemàtica real del municipi, facin una anàlisi del tema i, posteriorment, elaborin un projecte d’actuació per millorar o solucionar el problema. A final de curs els quatre treballs són defensats oralment pels alumnes davant el Ple municipal, qui en determina la proposta més idònia i encomana als tècnics municipals un estudi per a la seva implantació.

Els altres treballs presentats han estat “Adequació per a àrea canina en el terme municipal de Sant Celoni”, per part de Maria Martina Colás, Maria Deumal, Ashok Dhir, Anna López i la tutora Maria Sorroche del Cor de Maria; “El món dels fractals i piràmide de Sierpinski” de Belén D’Arrigo, Arnau Manero, Palau Reales i els tutors Marcos Frígols i Sònia Vidal de l'Institut Baix Montseny; i “Acompanyament escolar individualitzat” a càrrec de Clara Cos, Laura Garcia, Sara Moreno, Anna Rodríguez, Laura Rodríguez i el tutor Àngel Oliva. Cadascun d'aquests treballs va obtenir tres vots per part del ple.

Tots els grups polítics han valorat una any més la idoneïtat del projecte que ja ha arribat a la seva quarta edició i la feina i implicació dels alumnes i dels centres educatius en l'impuls de l'Ajuntament Jove.
 

Ple Ajuntament Jove 2015 Foto: Jordi Purtí





 

 
 

 







 

Arxivat a