Acord entre Caixabank i els sindicats per l'ERO a 700 treballadors

L'entitat oferirà a 200 treballadors el trasllat voluntari a oficines de Catalunya i les Balears

ACN/Redacció
30 de juny del 2015
Actualitzat a les 12:13h

Seu de CaixaBank a la Diagonal de Barcelona. Foto: Oriol Campuzano


Els sindicats i la direcció de Caixabank van arribar a un acord aquest dilluns a la nit per a l'extinció del contracte de 700 treballadors i el trasllat voluntari a Catalunya i les Illes Balears de 200 més procedents d'entitats absorbides per l'entitat catalana, segons han confirmat fonts de les dues parts de la negociació.

L'acord va ser ratificat pel 98,77% de la totalitat de la representació sindical que va participar en la negociació. Inicialment, Caixabank havia plantejat l'extinció de 750 contractes, 50 més dels 700 amb què s'ha tancat l'acord, i el trasllat forçós, un requisit que va acabar retirant en reunions posteriors, de 300 treballadors d'altres punts de la geografia espanyola.

L'ERO afecta la plantilla de 17 províncies que el banc entén que estan amb excedent, fins a un total de 1.163 persones. A l'acord es recull una sèrie de mesures voluntàries en funció de l'any de naixement. Actualment, el banc té més de 700 treballadors entre 53 i 54 anys i uns 300 entre 55 i 57 anys, segons fonts sindicals.

Les dues parts van estar reunides aquest dilluns durant hores abans de tancar l'acord. En una primera trobada, sindicats i direcció de Caixabank ja van pactar que per als treballadors del col·lectiu A -nascuts entre els anys 1958 i 1960- se'ls calcularia la indemnització fins que complissin els 63 anys; als del B -nascuts entre els anys 1961 i 1962- se'ls van oferir set anualitats al 57% en lloc de sis anualitats al 55%, mentre que als del col·lectiu C -majors de 63 anys- percebrien 45 dies per any, amb un mínim de 30 mensualitats i un topall de 42.

Posteriorment, a la tarda, les dues parts van reprendre les converses fins que ahir a darrera hora de la nit van acordar les condicions de l'ERO després de setmanes de negociacions per reduir al màxim el nombre d'afectats per l'expedient. Un dels punts d'inflexió es va produir el passat 15 de juny després que la direcció de Caixabank retirés de la taula el caràcter forçós de les mesures per ajustar la plantilla, que inicialment passaven per a l'extinció de 750 contractes i 300 casos de mobilitat geogràfica.