Els alcaldes d'ERC de Llinars del Vallès i Riells i Viabrea diputats provincials

Martí Pujol ho serà a la Diputació de Barcelona i Josep Maria Bagot a la Diputació de Girona

Redacció
19 de juny del 2015
Actualitzat a les 15:36h
Martí Pujol, diputat a la diputació de Barcelona per ERC
Martí Pujol, diputat a la diputació de Barcelona per ERC | Jordi Purtí

Martí Pujol, diputat a la diputació de Barcelona per ERC Foto: Jordi Purtí


L'executiva comarcal d'Esquerra Republicana ha escollit a l'alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol, com a diputat provincial per a la Junta Electoral de Granollers. ERC designa així un dels tres representants a la Diputació de Barcelona que li corresponen a la comarca després dels grans resultats obtinguts per la formació republicana el passat 24 de maig.
 
Nascut el 1957 i enginyer agrònom de professió, Martí Pujol fa d'alcalde des del 2003. Governa amb majoria des de l'any 2007 després d'encadenar tres majories absolutes al poble vallesà. El passat mandat municipal fou vicepresident quart del Consell Comarcal del Vallès Oriental i membre del Comitè Executiu de la Federació de Municipis de Catalunya.
 
 L'experiència professional de Martí Pujol i Casals està encaminada a la ramaderia ja que ha treballat a l'empresa ramadera familiar.

D'altra banda, la Federació Regional d’Esquerra de Girona ha proposat els representants que formaran part del grup de la Diputació de Girona, entre els quals hi ha Josep Maria Bagot, alcalde de Riells i Viabrea des de l'any 2007 i en aquestes darrers eleccions ha obtingut la majoria absoluta. Serà diputat pel partit judicial de Santa Coloma de Farners.

En total, ERC, en aquesta demarcació ha passat de 5 a 8 diputats provincials gràcies als excel·lents resultats. En total, ERC ha passat dels 41.668 vots que va obtenir a les eleccions municipals de 2011 als 68.770 aquest 2015, el que ha suposat passar dels 350 als 550 regidors. De les 32 alcaldies del 2011 s’han assolit 62 alcaldies aquest 2015.  La proposta de la Federació Regional es portarà a aprovació demà a l'Executiva Nacional.   
 

Josep Maria Bagot, diputat a la Diputació de Girona per ERC Foto: Jordi Purtí