Cap de setmana de robots a Sant Celoni

El Torneig Robotseny és un projecte que ha implicat escoles, empreses del territori, el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Oriental III i l'Ajuntament

Redacció
29 de maig del 2015
Actualitzat a les 17:48h
Aquest cap de setmana es celebra a Sant Celoni el Robotseny
Aquest cap de setmana es celebra a Sant Celoni el Robotseny | Robotseny

Sant Celoni ja està preparat per viure un cap de setmana de robots amb el torneig Robotseny que tindrà lloc aquest dissante entre les 10 del matí i les 2 de la tarda. Es tracta d'una competició cooperativa oberta a tot el municipi que se celebrarà a l'escola pallerola i Roca amb la participació de 120 alumnes de totes les escoles de Sant Celoni.

Robotseny és un projecte que s’ha treballat durant tot el curs per potenciar el treball científic i la robòtica a les aules de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d'ESO de tots els centres del municipi i que ha implicat durant aquest curs, les escoles, empreses del territori com Renolit Ibérica, Uquifa, Givaudan Ibérica, Salicrú, Oxiris Chemicals, Hospital de Sant Celoni i MC Mecànica, el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Oriental III i l'Ajuntament de Sant Celoni per fomentar les competències científiques, matemàtiques i tecnològiques.

El projecte, inscrit en el marc del Pla Educatiu d’Entorn pretén a llarg termini fomentar que quan els infants i joves sigui adults, s’incorporin a les empreses amb esperit d’innovació i creativitat.  Per fer-ho possible, s’ha subscrit un conveni amb la Fundació Scientia, representant de la First Lego League a l’Estat espanyol, en el qual cedeixen la metodologia de la First Lego League per la realització del projecte Robotseny per aquest curs 2014 – 2015.
 
Dissenyar i programar robot
 
Robotseny es va implementar el mes de gener a les aules de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO de totes les escoles del municipi, participant un total de 420 alumnes. El projecte proposava als alumnes un repte vinculat a la millora de la gestió de residus d’algunes empreses del municipi. Aquest repte comportava l’elaboració d’un projecte científic entorn a la millora de la gestió de residus i el disseny i programació d’un robot per superar una sèrie de proves vinculades amb la gestió de residus de les empreses participants en el projecte.
 
Aquest projecte culmina amb la jornada oberta a tot el municipi que tindrà lloc aquest dissabte de 10 a 14 del matí a l’escola Josep Pallerola i Roca i on competiran 120 alumnes repartits en 12 equips.
 
Formació de 22 professors

Per poder tirar endavant el projecte ha estat bàsica la implicació del professorat de totes les escoles del municipi. Abans de l'inici del treball a les aules, durant els mesos d'octubre i novembre, 22 mestres van rebre formació setmanal.
 
Des de l’Ajuntament s’agraeix les aportacions econòmiques i la participació desinteressada de les empreses i, sobretot, la dedicació dels mestres i professors de totes les escoles de Sant Celoni per transmetre als seus alumnes l’entusiasme per la ciència i la tecnologia.

Cap de setmana científic
 
Per complementar la Jornada Robotseny s’han organitzat actes diversos per a tothom, especialment per a infants i famílies, orientats a divulgar l’àmbit científic i tecnològic.

Avui divendres 29 de maig, a 2/4 de 6 de la tarda ruta familiar seguint codis QR per conèixer Sant Celoni.

Dissabte 30 de maig, a les 5 de la tarda Tallers Experimenta! Amb Marc Boada i Moira Costa. A la plaça de l’Església.

Diumenge 31 de maig, a les 11 del matí Ruta matemàtica recorrent diferents indrets de Sant Celoni vistos des del punt de vista matemàtic.
Arxivat a