Les modalitats de vot pels catalans residents a l'estranger el 27-S

El cens electoral vigent serà el que es tanqui el dia 1 de juny

Redacció
29 de maig del 2015
Actualitzat a les 12:44h
El cens tancat l'1 de juny és el vigent per les eleccions al Parlament de Catalunya el dia 27 de setembre. Per tant, el lloc de residència on estiguin inscrits els electors en el cens electoral a data 31 de maig, determinarà el lloc i el procediment que els correspondrà per votar. Els catalans que es donin d’alta al CERA (Registre d’Absents Permanents) amb data posterior a l’1 de juny constaran, a efectes electorals, com a empadronats a Catalunya.

Tres modalitats de vot per als catalans residents a l'estranger
 
 Inscrits abans de l'1 de juny: CERA (permanentment a l'estranger) 
 El consolat de referència els informarà de les eleccions i els catalans que ho  desitgin podran demanar l’exercici del vot per correu. Hauran de fer la sol·licitud  de vot a la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral - corresponent al  municipi d'inscripció en el cens vigent per a les eleccions- que podrà ser enviada  per correu postal, fax o per Internet. 

 Més informació
 
 Inscrits després de l'1 de juny: ERTA (temporalment a l'estranger) 
 L'elector haurà de sol·licitar a la delegació provincial de l'Oficina del Cens Electoral  que li faci arribar la documentació necessària per tal de votar des de l'estranger.  La inscripció en el Registre de Matrícula Consular com a no resident (que es pot  fer de manera conjunta a la sol·licitud) és un requisit previ.

 Més informació
 
 NO inscrits al CERA ni l'ERTA
 Podran votar amb tota normalitat, de manera presencial, a Catalunya el dia 27 de  setembre, o bé demanar el vot per correu ordinàriament en tant que residents a  Catalunya.

 Més informació