Francesc Deulofeu mou fitxa per formar govern a Sant Celoni

El candidat de CiU ja ha contactat amb totes les candidatures i l'inici de les reunions és imminent

Redacció
26 de maig del 2015
Actualitzat a les 19:02h
Francesc Deulofeu ja ha iniciat els contactes per mirar de formar un govern municipal pels propers quatre anys
Francesc Deulofeu ja ha iniciat els contactes per mirar de formar un govern municipal pels propers quatre anys | Jordi Purtí

Francesc Deulofeu ja ha iniciat els contactes per mirar de formar un govern municipal pels propers quatre anys Foto: Jordi Purtí


Francesc Deulofeu, cap de llista de CiU i. per primera vegada, la candidatura més votada diumenge passat en les eleccions municipals ja ha contactat amb totes les altres quatre candidatures que han assolit representació a l'Ajuntament de Sant Celoni per intentar formar un govern municipal per als propers quatre anys. L'escenari que es mou en aquests primers contactes que ja són imminents és tenir un canvi d'impressions amb tothom i començar a buscar les fòrmules que puguin garantir, a ser possible, un govern estable, cosa que no ha passat en les dues darreres legislatures.

Deulofeu manifesta que l'escenari del 2015 és sensiblement diferent al que es va donar l'any 2007 i també al 2011 i malgrat reconèixer que les possibilitats són molt obertes, la diferència de vots i en regidors que hi ha entre CiU i les altres forces polítiques els dóna un marge suficient per poder liderar el govern municipal en la legislatura que començarà de manera oficial el proper 13 de juny.

Els 7 regidors que l'hi han deixat el 2.616 vots obtinguts diumenge passat suposa que encara ha de sumar un mínim de dos vots més per poder tenir l'estabilitat i, per aquest motiu estén la mà a la resta de forces polítiques. En aquest sentit, la clau de la governabilitat la té inicialment la CUP-Procés Constituent amb 4 regidors amb qui CiU probablement buscarà com a primer soci perquè entri a formar part del govern municipal o establir un acord de governabilitat. En aquest sentit, Francesc Deulofeu està convençut que en l'anàlisi dels programes es poden arribar a molts punts d'acord en temes de caire social i també en el compromís del procés nacional.

Però com ja s'ha informat des de BaixMontseny.info les possibilitats per formar un govern municipal no se centren només en l'acord que puguin arribar CiU i CUP-PC i altres forces que s'hi podrien aplegar com ERC. També hi ha la possibilitat d'un acord d'esquerres entre PSC (4), CUP-PC (4) i ICV-EUiA Sant Celoni La Batllòria Pot (1) que, en cas de consumar-se, deixarien CiU a l'oposició.
 

Aritmètica, diàleg i pacte



 
Arxivat a