Dídac Manresa s'estrenarà com alcalde de Breda amb majoria absoluta

La candidatura d'ERC-Breda aconsegueix 6 regidors i envia a l'oposició CiU i Tots x Breda amb 2 regidors cada grup | La CUP entra per primer cop amb 1 regidor

Redacció
25 de maig del 2015
Actualitzat a les 16:04h
Dídac Manresa en el moment d'emetre el seu vot a Breda
Dídac Manresa en el moment d'emetre el seu vot a Breda | ERC -Breda

Dídac Manresa en el moment d'emetre el seu vot a Breda Foto: ERC -Breda


Fa quatre anys la candidatura d'ERC-Breda que ja encapçalava Dídac Manresa es va quedar a només 21 vots de guanyar les eleccions municipals. Aquest 24M els republicans han donat la volta al mitjó i després de quatre anys a l'oposició han vist com 945 veïns i veïnes del municipi els han donat el seu suport i han aconseguit el 48,59 per cent dels vots emesos i sis regidors, la majoria absoluta.

CiU, que presentava Judith Cortada d'alcaldable per la renúncia a tornar a ser candidat l'encara alcalde Jordi Iglesias, no ha pogut conservar els resultats del 2011 perdent el 15,82 per cent dels vots i dos regidors. Els 340 vots d'ahir, el 17,48% li atorguen només dos regidors.

Els mateixos dos regidors que ha aconseguit Tots x Breda, soci de govern de CiU. Encara que en relació al 2011 ha perdut suport pot mantenir els dos regidors que ja tenia amb 291 vots, el 14,96 per cent.

La novetat d'aquesta legislatura que començarà a caminar el 13 de juny és la CUP que s'ha presentat per primera vegada a unes eleccions municipals de Breda i ha obtingut 1 regidor amb 231 vots, l'11,88 per cent. Breda XXI amb 119 vots i el 5,6 per cent ha quedat fora de la representació municipal