La PAH Baix Montseny nega cap vinculació amb la llista Guanyem Palau

En un comunicat diuen que es tracta d'una llista fantasma que es presenta a les eleccions municipals a Santa Maria de Palautordera

Redacció
21 de maig del 2015
Actualitzat a les 19:23h
Pah Baix Montseny
Pah Baix Montseny | PAH Baix Montseny

Pah Baix Montseny Foto: PAH Baix Montseny


La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca del Baix Montseny vol evidenciar de forma contundent que la candidatura Guanyem Palau no té res a veure amb el seu moviment. Asseguren que es tracta "d'una llista fantasma que es presenta a les eleccions municipals a Santa Maria de Palautordera encapçalada per Julià de Fabián López, persona que no té cap ni ha tingut cap relació amb la plataforma".

Expliquen que els dol especialment que ho faci apropiant-se d'un lema "molt estimat pels ciutadans" i clarament relacionat amb la seva lluita i que els pobles s'han fet seu: "sí se puede". Aquest crit, manifesta la PAH Baix Montseny, és el símbol d'una lluita pel dret a l'habitatge, contra els desnonaments i en defensa de lleis noves que afavoreixen les segones oportunitats que res té a veure amb la candidatura del senyor De Fabián. 

Les activistes de la PAH "volem deixar clar als veïns de Santa Maria de Palautordera que Julià de Fabián López no ens representa. Ni a nosaltres ni a cap altre moviment social del territori".

Campanya a favor de la ILP

A més d'insistir en què la PAH no es presenta diumenge a les eleccions sota cap nom,  recorda que sí que estan en campanya, "com el moviment polític apartidista que sempre hem estat". Juntament amb les companyes de l’Aliança contra la Pobresa Energètica fa dies que interpel·len els partits amb representació al Parlament de Catalunya perquè facin efectiu el dret a un habitatge digne i a una segona oportunitat a partir de les competències exclusives en matèria d’habitatge i consum aprovant la ILP de Mesures Urgents per fer front a l’Emergència Habitacional i a la Pobresa Energètica. 

Després de mesos recollint signatures i de comptar amb un gran suport popular, diuen que tant Convergència i Unió com el Partit Popular es neguen a aprovar una ILP que ajudaria a què cap família es quedés sense llar ni sense subministraments. "És per això que hem estat presents als actes dels dos partits tant al Baix Montseny com a la resta del país, per demanar-los que escoltin al poble".

També diuen en el comunicat que són conscients que sí que es pot, però no volen, per això no callaran fins a aconseguir que aprovin una ILP nascuda de la ciutadania que aporta les eines per posar remei als problemes que ells no tan sols han provocat, sinó que no han sabut o volgut arreglar.