Rodalies comença a recuperar la normalitat després d'un matí caòtic

La incidència s'ha originat al sistema de control del trànsit ferroviari de la línia R-2 sud | El servei es va restablint progressivament, tot i que el col·lapse és generalitzat

Redacció
21 de maig del 2015
Actualitzat a les 9:26h
Una incidència tècnica al sistema de control del trànsit ferroviari de la línia R-2 sud ha provocat una aturada general de tots els trens de Rodalies i Regionals, que s'han quedat a les estacions.

L’avaria s’ha iniciat a les 6:45 hores a causa d’un problema en el sistema informàtic que organitza el control del tràfic. En declaracions a TV3, la portaveu d’Adif a Catalunya, Mar Ruiz, ha explicat que el sistema informàtic funciona amb irregularitat: "S’obre, s’apaga, no es pot garantir la seva fiabilitat", per la qual cosa quan deixa de funcionar s’ha de parar tota la circulació per garantir la seguretat.

Adif ha precisat que tot i que els tècnics estan treballant en reparar la incidència, no es pot assegurar quan estarà solucionada del tot. Se suggereix utilitzar un transport alternatiu al tren.

A les 8 i alguns minuts, Renfe ha anunciat pel seu Twitter que el servei s'anava restablint progressivament, tot i que amb un col·lapse generalitzat i molts retards.

Aquesta incidència no afecta d'altres sistemes de trànsit. Tant el metro com els Ferrocarrils de la Generalitat segueixen funcionant amb tota normalitat.