ERC de Sant Celoni escull Sant Ponç per fer el seu acte central de campanya

És un barri tradicionalment socialista, però fa un any els republicans van ser la força més votada en les eleccions europees

Redacció
18 de maig del 2015
Actualitzat a les 16:12h
Candidatura d'ERC Sant Celoni a Sant Ponç
Candidatura d'ERC Sant Celoni a Sant Ponç | Jordi Purtí

Candidatura d'ERC Sant Celoni a Sant Ponç Foto: Jordi Purtí


La candidata d’ERC a l’alcaldia de Sant Celoni i veïna de Sant Ponç, Magalí Miracle, ha repassat els principals punts del programa i ha afirmat que “és un honor encapçalar aquesta llista”, una llista que ha qualificat de “plural i variada, però on tots som d’esquerres i independentistes, tant és la llengua que parlem o on haguem nascut”.
 
Miracle ha recordat que “sempre ha posat el benestar de les persones per davant de tot” i per això és independentista: “Penso que per fer la societat que volem, necessitem la independència i per això l’hem de defensar des de tot arreu, també des dels ajuntaments”, ha afirmat.
 
A l’acte també hi ha intervingut el número 2 de la candidatura, Eduard Illa, i els representants d’Avancem i MES de Sant Celoni, Manel Bueno i Pep Arenas, respectivament. Illa ha assegurat que el moment polític actual té molts paral·lelismes amb l’any 1931, quan “ERC es va fundar a partir d’una gran suma de partits de procedències diferents, però tots ells republicans i amb un sentiment marcadament catalanista i d’esquerres”. “Avui”, ha recordat, “ens unim sota el paraigües d’ERC els independentistes d’esquerres, i això es tradueix a Sant Celoni amb la incorporació de persones amb perfils polítics molt diferents i amb l’elevat número de persones independents de la llista que tindran el seu primer contacte amb la política”.

"Es pot ser socialista i independentista al mateix temps"
 
Per la seva banda, Manel Bueno, que ocupa el número 3 de la candidatura, ha fet la seva intervenció en la seva llengua materna, el castellà, i ha recordat que ell fa relativament poc temps que és independentista, però que si forma part d’Avancem és perquè “s’ha demostrat que es pot ser socialista i independentista al mateix temps”, perquè, com ha dit, “si volem portar a terme les polítiques públiques que el nostre país necessita, necessitem les eines d’un estat”.
 
El representant de MES i número 14 de la llista que encapçala Magalí Miracle, Pep Arenas, ha estat l’encarregat d’inaugurar l’acte polític d’aquest diumenge. Arenas s’ha mostrat orgullós de formar part d’una candidatura amb “persones tan il·lusionades, preparades i engrescades a treballar per a Sant Celoni i la Batlòria i per al país”. Arenas ha animat a les persones presents a l’acte a votar per aconseguir un “país més just i net”. Perquè, com ha dit, “per molt que alguns ens vulguin fer creure que no tenen res a veure, aquestes eleccions municipals són molt importants per al procés en què es troba immers el nostre país”.
 
Als últims instants de l’acte, els representants de la candidatura s’han situat tots darrera la cap de llista, Magalí Miracle, i han repartit clavells grocs entre els presents.



 
Arxivat a