Sant Celoni disposarà de fibra òptica abans de finals d'any

L'Ajuntament i l'empresa han arribat a un acord i les obres haurien de començar el mes de setembre

Redacció
14 de maig del 2015
Actualitzat a les 12:33h
Sant Celoni disposarà de fibra òptica abans d'acabar l'any. Així ho ha acordat l'Ajuntament amb l'empresa Telefónica que s'encarregarà de desplegar la fibra òptica a tot el municipi. Les obres començaran el mes de setembre i es preveu que en 3 mesos ja es pugui gaudir d'aquest servei a més del 70% del municipi. En una segona fase, el 2016 es cobrirà pràcticament la resta de Sant Celoni.


D'aquesta manera, els ciutadans en general i especialment les persones emprenedores i usuàries del tele-treball, disposaran de moltes més prestacions per un preu molt competitiu, accés als nous serveis, aplicacions, continguts i plataformes que només es poden prestar mitjançant xarxes de nova generació. Aquest projecte permetrà que tots els ciutadans puguin gaudir dels mateixos serveis i aplicacions, independentment de la distància dels seus habitatges a la central que li proporciona servei.


Segons assegura Telefónica, la disponibilitat d'infraestructures d'accés ultra-ràpid en el municipi permetrà a les empreses situades al seu territori millorar la seva productivitat i competitivitat, en les mateixes o millors condicions tecnològiques que les seves homòlogues europees.


La fibra òptica des de la central fins al domicili o empresa del client és actualment la tecnologia de connectivitat de banda ampla fixa més avançada del mercat a tot el món. En l'àmbit domèstic, els 100 MB reals que ofereix la fibra permeten TV d'alta definició, jocs online, videoconferència de màxima qualitat i navegació ultra ràpida per Internet, fins i tot des de diversos dispositius simultàniament sense que la qualitat de la connexió pateixi cap modificació.

 

Arxivat a