Podem Sant Celoni deixa clar que no es presenta a les eleccions municipals

Ha decidit finalment que quan es presenti ho farà com Podem i no pas amb coalicions que no reconeguin la importància fonamental de la participació del ciutadans

Redacció
30 d'abril del 2015
Actualitzat el 04 de maig a les 15:25h
Membres del Cercle Podem Sant Celoni aquest dimecres
Membres del Cercle Podem Sant Celoni aquest dimecres | Jordi Purtí

Membres del Cercle Podem Sant Celoni aquest dimecres Foto: Jordi Purtí


El Cercle de Podem de Sant Celoni vol deixar clar als veïns i veïnes de Sant Celoni que el pròxim 24 de maig no es presentarà a les eleccions municipals i no farà cap coalició amb cap partit polític per presentar-se a uns comicis locals. En aquest sentit, recorden que són una estructura oberta, viva i canviant, és a dir, "democràtica i ciutadana, on totes les persones que vulguin, poden participar. Ara sabem que això no serà possible anant de la mà de cap partit polític tradicional", han explicat aquest dimecres a BaixMontseny.info alguns dels integrants del Cercle Podem de Sant Celoni.

D'altra banda expliquen que es volen mantenir fidels als seus idearis constituents i per això, des d'aquest partit polític s'insisteix que Podem va nèixer de la indignació d'un poble que va dir prou de donar l'esquena als problemes de les persones envers els beneficis d'uns pocs. Que va omplir les places de tots els pobles del país per dir "que ja està bé de prendre el pel a la ciutadania" i el seu convenciment és que els conjunts dels ciutadans agafin la responsabilitat política i gestionin  les institucions del país.

En aquest punt, malgrat que en el seu dia es va arribar a un acord amb ICV-EUiA perquè a títol personal alguns membres de Podem formessin part de la candidatura ICV Sant Celoni i La Batllòria Pot, hores d'ara queda clar que el pacte ja no existeix, malgrat que alguna persona relacionada amb Podem segueix formant part de la candidatura, sempre a títol personal. "Podem Sant Celoni ha decidit finalment que quan es presenti ho farà com Podem i no pas amb coalicions que no reconeguin la importància fonamental de la participació del ciutadans tal com es contempla en els Principis Fonamentals del Moviment Social Podem". Expliquen també que és una decisió que no pretén perjudicar cap persona ni entitat "però per sobre de tot no podem decebre a totes les persones que creuen en Podem".

Carta a ICV

Per deixar les coses ben clares, el Cercle Podem Sant Celoni ha enviat una carta amb registre d'entrada a l'Ajuntament de Sant Celoni el passat 23 d'abril, dirigida a Carmen Montes, regidora d'ICV-EUiA i candidata a l'alcaldia de ICV Sant Celoni i La Batllòria Pot en la qual diuen que si cap persona aliena al grup ICV decideix per decisió pròpia anar a les llistes amb ICV amb qualsevol altres sigles "ho fa al marge de les decisions preses pel Cercle Podem Sant Celoni i en cap cas representa al Cercle Podem de sant Celoni com a càrrec, ni organ legal que pugui decidir pel Cercle Podem de Sant Celoni".

En un altre paràgraf diuen que en referència a qualsevol pacte de coalició que pugui fer el grup municipal ICV de Sant Celoni, amb cap altre partit o sigles diferents de les que són propietat del partit polític Podem o Podemos "el Cercle Podem de sant Celoni no té res a opinar, sempre i quan no s'utilitzi la imatge de Podem ni els seus logotips que ja coneix la ciutadania i que són clars identificadors del partit polític Podem".

Acaben la carta insistint que Podem no es presenta a les eleccions municipals del 24 de maig.
 

Cristina Talló esclata i assegura que el pacte ICV i Podem Sant Celoni segueix

Podem o no Podem, un vodevil



 
Arxivat a