Novetats editorials de Sant Jordi al Baix Montseny

Redacció
23 d'abril del 2015
Actualitzat a les 9:31h
Els carrers del Baix Montseny amb les parades de llibres tornaran a ser els protagonistes d'aquest Sant Jordi
Els carrers del Baix Montseny amb les parades de llibres tornaran a ser els protagonistes d'aquest Sant Jordi | Jordi Purtí

Els carrers del Baix Montseny amb les parades de llibres tornaran a ser els protagonistes d'aquest Sant Jordi Foto: Jordi Purtí

 

Sant Jordi, no cal dir-ho, és una de les festes més remarcades de les celebrades a Catalunya. No en va és el patró. A tots els pobles catalans se segueix la tradició amb les tradicionals parades de roses i llibres. Precisament, les editorials quan s’acosta Sant Jordi publiquen una gran quantitat de llibres que amb la suficient antel·lació ja es van promocionant i entre els quals i sol haver saempre algun autor local.

Les llibreries han fet la seva llista particular.

“L’home que tenia un cotxe americà”, de Ferran Catarineu, editat per Tushita Edicions.

El lletraferit Ferran Catarineu ( Sant Celoni 1937) presenta aquest recull de relats. Enginy i habilitat narrativa en un conjunt de contes curts que donen forma a una novel·la coral. Amb una prosa àgil i precisa, el llibre repassa la vida d’un home, explicada pels seus amics, familiars i coneguts (i per ell mateix), tots ells immersos en un país que cavalca políticament de la dictadura i a postguerra, i de la democràcia fins a l’actualitat.
 

 

 

“Aquí Ràdio  Sant Celoni” 1959 – 1965. Una història viscuda, de Pere Tarridas.
En Pere Tarridas (Sant Celoni 1936) ha volgut, en complir-se  50 anys del tancament de la primera emissora de “Radio San Celoni”, recollir la petita història d’aquesta institució que va tenir gran influència en la vida local en una època de dictadura i forta censura política (1959 – 1965).  Tots els beneficis d’aquest llibre estan destinats a CATALUNYA CONTRA EL CÀNCER.





“El Parc Natural del Montseny”, de Martí Boada i Teresa Romanillos, editat per Viena Edicions.

El doctor Martí Boada (Sant Celoni 1949) i la doctora Teresa Romanillos (Barcelona 1960) han realitzat, a partir de fotografies comentades i petits textos explicatius, un treball important per donar a conèixer aquest parc. És un gran llibre de regal on a en les pàgines finals té el text traduït al castellà i a l’anglès per facilitar la seva difusió fora del nostre territori.





“1936… anys de misèria”, de Ramon Planas.

Un llibre que, segons el propi autor, ha trigat cinquanta anys en escriure’s “perquè volia  tenir tot el que hi aparegués ben documentat i contrastat”.  El llibre en bona part també és una vivència familiar ja que s’hi explica la vida del seu avi, del seu pare, la seva tieta i la seva pròpia. Narra les dificultats que han hagut d’enfrontar-se a la vida i com se n’han sortit.
 

 


“Estels, ermites i esglesioles del Montseny”, de Mariano Pagès

Estels, Ermites i Esglesioles, és un treball fotogràfic on es recull l’arquitectura religiosa del Montseny. Es tracta de temples de petita escala disseminats pel massís i el seu voltant. La totalitat de l’obra s’ha fet de nit, sovint en condicions de foscor total i agafant els edificis com a protagonistes. En aquest sentit, l’autor del treball destaca que les imatges no són en cap cas fotomuntatges, sinó fotografies de llarguíssima exposició.

Arxivat a