El PSC de Sant Celoni es fixa en la inserció laboral per majors de 45 anys

Joan Castaño assegura que la principal preocupació és l'ocupació

Redacció
19 d'abril del 2015
Actualitzat a les 16:18h
Joan Castaño en la presentació de la candidatura
Joan Castaño en la presentació de la candidatura | Jordi Purtí

Joan Castaño en la presentació de la candidatura Foto: Jordi Purtí


"Tinc força i il·lusió per tornar a liderar un projecte per als propers quatre anys. Sé que compto anmb un grup de gent preparada i amb ganes de treballar per aquest poble i tinc el suport de molta gent com vosaltres", així és com va començar Joan Castaño el seu discuts aquest dissabte al migdia previ al dinar de presentació de la candidatura del PSC de Sant Celoni a les eleccions municipals del proper 24 de maig. L'alcalde i candidat va reiterar que les persones i les seves famílies, els seus problemes i les seves dificultats és el que més el preocupa.

I, en aquest context assegura que la principal preocupació és l'ocupació i per això repassa les accions que des del govern municipal d'aquesta legislatura que és a punt de tancar-se destacant que s'han destinat una part important del pressupost municipal a polítiques de suport a les empreses i als treballadors i de dinamització econòmica.

Remarca que s'ha afavorit a la creació de lloc de treball donant facilitats a les empreses, de la mateixa manera s'ha donat suport a les empreses químiques com a motor important de cració d'ocupació els darrers anys. També va dir que l'any passat 127 persones donades d'alta al Servei Municipal d'Ocupació han trobat feina.

Castaño diu que és conscient que encara queda mnolt camí per fer i, en aquest sentit, va anunciar que en cas de seguir governant Sant Celoni "crearem un programa d'inserció laboral per a majors de 45 anys en atur conscients que aquest és un problema important". Altres mesures erien la posada en marxa d'un programa d'Orientació, Formació i inserció laboral per a empreses impulsant la contractació de persones per un període mínim de sis mesos.

En el context econòmic el candidat socialista també considera la necessitat de bones infraestructures com és el cas de la C35 i la nova rotonda de la Porta de Llevant que és a punt de començar "hem redactat el projecte de reordenació dels accessos i sortides del polígon Molí de les Planes i del barri de les Illes Belles", recorda.

L'educació un pilar del municipi

Joan Castyño es va adreçar als assistents fent èmfasi en la defensa dels serveis públics bàsics com a pilar bàsic de l'estat del Benestar. Són moments difícils i veiem com alguns "s'emboliquen amb la bandera, són els que s'estan carregant la nostra sanitat pública, que tant ens ha costat d'aconseguir, estan reduint la inversió en educació pública i estan utilitzant la coartada de la crisi per retallar en els serveis bàsics de la ciutadania". Castaño diu que els celonins no s'han de deixar enredar ni per i ni pel PP ja que "apliquen  les mateixes polítiques econòmiques, fan les mateixes retallades".

I després de l'etzagaïada recorda que les prioritats del PSC a Sant Celoni han estat l'increment cada any del pressupost destinat a l'atenció de joves i infants i han incoirporat noves beques i ajudes per un import de 100.000 per aquest curs quan dos cursos abans era de 71.000 euros. Han consolidat el Centre de Formació i Ocupació del Baix Montseny-Sax Sala com a centre de referència i de qualitat. I punt a part ha estat l'aportació d'1,5 milions d'euros per poder construir la nova escola Soler Vilardell i un edifici de formació professional de l'Institut Baix Montseny.

"Les retallades dels governs de CiU i del PP han estat una constant aquests anys i malgrat això hem congelat les taxes de l'escola bressol municipal i de l'escola de música", mentre etziba que els diners provinents de la Generalitat són clarament insuficients i per això "hem complementat significativament les beques menjador", per concloure amb la dada que de 50 beques el curs 2011-2012 s'ha passat a 150 aquest curs 2014-2015.
 

Resultats electorals a Sant Celoni l'any 2011 

Resultats electorals a tots els municipis l'any 2011

Arxivat a