Tercer aniversari de la PAH Baix Montseny

Asseguren que seguiran lluitant al carrer per vèncert als que es creuen invencibles

Redacció
14 d'abril del 2015
Actualitzat a les 16:42h
Membres de la PAH Baix Montseny celebrant el tercer aniversari
Membres de la PAH Baix Montseny celebrant el tercer aniversari | PAH Baix Montseny

Membres de la PAH Baix Montseny celebrant el tercer aniversari Foto: PAH Baix Montseny


LA PAH Baix Montseny celebra aquest dimarts el seu tercer aniversari. "Tres anys de lluita, de victòries i alguna derrota; però, sobretot, tres anys teixint complicitats". Van néixer amb una primera assemblea a la Rectoria Vella, i allà van decidir reunir-se el segon i el quart divendres de cada mes, tradició que han mantingut tots aquests anys. Temps en el que han canviat el seu punt de trobada. Primer a la plaça de la Vila, perquè el carrer és el seu espai de lluita natural, i després, amb el naixement de La Clau, van optar unir-se al projecte per teixir complicitats amb la resta de moviments socials del territori.

En aquests tres anys expliquen que han aconseguit dacions en pagament i renegociacions que semblaven impossibles. Tot i que, la gran victòria que persegueixen comença de zero cada setmana que arriba un nou afectat a l'assemblea: que la por canvií de bàndol. Que la ciutadania s'adoni que no són els culpables, sinó les víctimes, i q"ue és a les nostres mans, a les de tots, revertir una situació injusta provocada per un sistema bancari criminal amb la complicitat d'unes lleis injustes". Lleis que durant aquests tres anys han intentat canviar, sumant-se no només a les diferents iniciatives impulsades per les PAH tant de l'estat com les catalanes, sinó també a iniciatives d’altres entitats amb qui comparteixen espais de lluita.

Van participar a la recollida de signatures per la ILP espanyola que demanava un canvi en la llei hipotecària amb els tres principis fundacionals de la PAH: aturar els desnonaments, instaurar la dació en pagament retroactiva i el lloguer social. ILP que el Partit Popular va aturar.  També van participar en la recollida de signatures de la ILP per demanar la renda bàsica i actualment participem en la promoció de la ILP catalana per l'habitatge i contra la pobresa energètica.

Seguir per vèncer

A Sant Celoni -i han intentat arribar fins on han pogut a la resta de municipis del Baix Montseny- també han impulsat a l'Ajuntament l'aprovació de les diferents mocions impulsades pel moviment, com l'eradicació del cobrament de la plusvàlua en els casos dels desnonaments i de les dacions en pagament o el compromís de multar els bancs que acumulin pisos buits tancats. Per ajudar al municipi a saber quins són aquests pisos, van fer una rua marcant-ne alguns, acció que també van aprofitar per fer-sevisibles. "Que el poble es tenyís de verd amb un missatge clar: Sí que es pot!"

També s'han sumat a l'Assemblea pels Drets Socials del Baix Montseny -el proper 1 de maig faran una nova marxa- i han estat presents al carrer per lluitar contra tot el que han cregut injust, cosa que volen seguir fent molts anys més.

Coclouen que per tot plegat, "seguim i seguirem: per vèncer els que es creuen invencibles, per retrobar els valors que tenim com a societat, per poderar el ciutadà, per buscar alternatives sostenibles que ens permetin viure amb dignitat, per unir forces i lluites que ens afecten i anar de la mà en la defensa de l'educació, de la sanitat i del dret al treball".


 
Arxivat a