Hostalric retorna al seu passat amb la celebració de la Fira Medieval

Se celebrarà els dies 3, 4 i 5 d’abril i un dels atractius d’aquesta edició serà la visita al recentment inaugurat Centre d’Interpretació del castell i punt de benvinguda de visitants

Redacció
31 de març del 2015
Una de les activitats organitzades durant la Fira Medieval d'enguany
Una de les activitats organitzades durant la Fira Medieval d'enguany | Jordi Purtí

Una de les activitats organitzades durant la Fira Medieval d'enguany Foto: Jordi Purtí


Una nova edició, la dinovena, de la Fira Medieval d'Hostalric és a punt de començar. Se celebrarà els dies 3, 4 i 5 d'abril i un dels atractius d'enguany serà la visita al Centre d'Interpretació del castell i punt de benvinguda acabat d'inaugurar. Des d’aquest centre es presenta i es comunica el patrimoni de la vila per tal de difondre la seva utilització amb finalitats culturals, educatives i turístiques.

Durant els dies de la Fira Medieval es podrà visitar gratuïtament la muralla i la torre dels Frares. La vila d’Hostalric retorna al seu passat medieval i concentra les seves activitats en els nombrosos escenaris històrics que conserva i que són la principal riquesa del patrimoni d’Hostalric i una potent oferta turística.

El castell, el cos de guàrdia, el fossat, la fortalesa, el portal de Barcelona, la via Romana, la torre del Convent o la cova del Relliguer seran protagonistes d’activitats que es faran durant tres dies. Tots els actes programats a la vila d’Hostalric recrearan l’esplendor de la vida medieval. Es podran veure demostracions d’oficis de tradició medieval i activitats pròpies de l’època, com ara música i danses medievals, falconeria o espectacles itinerants.

Tampoc faltarà el mercat medieval amb productes artesanals i naturals. L’acte de cloenda serà el sopar medieval que es farà diumenge al vespre al pavelló esportiu i que comptarà amb la participació de més de 800 comensals.