El Baix Montseny expressa el condol a les víctimes de Germanwings

Especialment emotius a Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera i Sant Celoni | A Llinars del Vallès s'ha convocat un ple extraordinari per fer una declaració oficial de dol

Redacció
25 de març del 2015
Actualitzat el 26 de març a les 8:19h
Minut de silenci davant l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
Minut de silenci davant l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera | Teresa Solé

Minut de silenci davant l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera Foto: Teresa Solé


A la majoria de municipis del Baix Montseny s'ha celebrat a les 12 del migdia un minut de silenci en senyal de dol per l'accident aeri ahir al matí i que ha colpejat amb una víctima a Sant Esteve de Palautordera. En aquest municipi com el més afectat, però també, a Santa Maria de Palautordera i Sant Celoni, d'on procedeix la majoria de la família els treballadors de l'Ajuntament i tothom qui s' ha volgut afegir s'ha guardat un respectuós minut de silenci, més enllà de les mostres de condol expressades als familiars i amics de les víctimes en general i, als familiars de la Laura Altimira Barri, en particular.

Un altre focus d'atenció era Llinars del Vallès ja que, tot i no tenir cap víctima directa, sí que a l'avió hi viatjaven dos professors i setze alumnes que tornaven a casa després de passar uns dies d'intercanvi escolar amb alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Giola.

En aquest sentit, atesa la gran commoció que ha suposat pels habitants d’aquest municipi l’accident d’avió succeït als Alps francesos, l’alcalde ha decretat declarar dol oficial en el municipi els dies 25, 26 i 27 de març de 2015, període en el qual les banderes dels edificis municipals onejaran a mig pal. Així mateix es posarà un crespó negre a la bandera del municipi.

D'altra banda, s'ha portat a terme el minut de silenci davant dels edificis municipals i s'ha convocat un ple extraordinari i urgent per avui dimecres a dos quarts de vuit del vespre per realitzar una declaració oficial de dol.

 


Altres municipis com Arbúcies, Campins, Hostalric, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor i Vallgorguina també han anunciat en els seus webs la celebració del minut de silenci.
 

Minut de silenci a Arbúcies Foto: Aj. Arbúcies


 

Minut de silenci a Sant Celoni Foto: Esteve Blanch