Bicicletes solidàries, una manera diferent d'aprendre

A l’aula ATaller de l’Institut Reguissol de Santa Maria de Palautordera han posat el marxa un projecte que motiva els alumnes per l’estudi

Redacció
21 de març del 2015
Actualitzat el 21 de maig del 2021 a les 11:44h
El professor i els alumnes al taller de bicicletes de l'Institut Reguissol
El professor i els alumnes al taller de bicicletes de l'Institut Reguissol | Jordi Purtí
Jean Pool Bernaza, Bryan Fernández, Fàtima Jabbi, Daniel Mitache i Jordi Mititieri, són els cinc alumnes de tercer d’ESO que, juntament amb el professor de l’Aula Taller de l’Institut Reguissol de Santa Maria de Palautordera, han impulsat el “Projecte Bicicletes Solidàries”. L’objectiu és, per una banda, ajudar als estudiants a valer-se per ells mateixos, a preparar projectes, aprendre a trobar recursos, contactar amb l’entorn social més proper per col·laborar-hi i recuperar les ganes d’aprendre i seguir estudiant. Per altra banda, es treballa per aconseguir que aquesta feina tingui una finalitat d’ajut social a persones amb situació de risc ja sigui econòmica o social.

Bicicletes solidàries, s’ha fet a base d’implicar diferents agents socials, sempre amb l’objectiu final de fer un servei a la comunitat més necessitada i que es defineix en tres àmbits: Buscar col·laboradors (Ajuntament, policia local, botigues de bicicletes...), reparar bicicletes (el taller està ubicat a la zona del gimnàs) i lliurar les bicicletes arreglades (col·laboren amb el CRAE de Gualba i si cal, des d’aquest centre també es farà arribar a Càrites).

“Dia Internacional de la Bicicleta”

Per tal de promocionar el projecte i fer-lo arribar a les persones i entitats per rebre col·laboració del màxim d’òrgans possible s’està elaborant una jornada cultural i esportiva en motiu del Dia Internacional de la Bicicleta que se celebrarà el dia 19 d’abril. L’objectiu és recollir el màxim de suport i bicicletes que ja no s’utilitzen i donar-els-hi una segona vida perquè puguin utilitzar-les persones necessitades i amb pocs recursos. A l’Institut Reguissol la Jornada de Bicicletes Solidàries tindrà lloc al pati del centre el dia 17 d’abril i es preveu que hi participin totes les escoles de Santa Maria de Palautordera.