Abans Hostalric

L’Abans és un llibre que recull fotografies representatives de la vila entre els anys 1882 i 1976

Redacció
06 de març del 2015
Actualitzat a les 15:51h
L'Abans d'hostalric
L'Abans d'hostalric
Editat per l’editorial Efadós i l’Ajuntament d’Hostalric, aquesta és una obra realitzada per Ramon Reyero i Dolors Illa. El volum, que conté unes 1000 fotografies, recull en les seves pàgines l’aspecte humà d’Hostalric: la gent, els costums, les tradicions, les festes, la manera de viure, el paisatge, els edificis i els monuments més emblemàtics.

Ramon Reyero i Dolors Illa han explicat quin procés s’ha seguit per escriure els textos “nosaltres mateixos escrivim els textos, amb informació oral i escrita obtinguda ara o que ja teníem en arxiu. Hem buscat informació i fotografies a arxius públics de Barcelona i Girona, però principalment a l’Arxiu fotogràfic Frigola i arxius privats de totes les famílies que ens deixen fotos i de col·leccions de postals de fotògrafs coneguts. Donada la gran quantitat d’imatges que van sortint, no es podran publicar totes a l’Abans, però es digitalitzen per formar part d’un arxiu per al poble, per a futurs estudis o publicacions.”

El 1882, és la data de la primera fotografia que s’ha localitzat fins arribar al 1976, data de la inauguració de l’escola Mare de Déu dels Socors. Ramon Reyero i Dolors Illa s’han mostrat molt satisfets davant de la bona acceptació que està tenint aquesta iniciativa i posen l’accent en que “hi ha famílies que fan més d’una col·lecció”. L’edició del llibre es manté oberta ja que encara s’estan rebent fotos i redactant alguns capítols.

L’Abans s’edita en fascicles col·leccionables de periodicitat setmanal (durant 50 setmanes) que tenen un cost de 2,95€. Els fascicles es poden comprar cada divendres a Can Colls (J. Bigas), Cal Brigada, a l’estanc Agell i a Modes i Regals Eva. Al final de la col·lecció hi haurà la possibilitat de comprar el volum sencer.