Acord d'ICV i Podem per anar plegats a Sant Celoni i La Batllòria

L'actual regidora d'ICV-EUiA, Carmen Montes, encapçalarà la llista ICV - Sant Celoni - La Batllòria Pot

Redacció
05 de març del 2015
Actualitzat a les 18:42h
Carmen Montes, regidora d'ICV de l'Ajuntament de Sant Celoni encapçalarà la llista ICV - SantCeloni - La Batllòria Pot
Carmen Montes, regidora d'ICV de l'Ajuntament de Sant Celoni encapçalarà la llista ICV - SantCeloni - La Batllòria Pot | Jordi Purtí

Carmen Montes, regidora d'ICV de l'Ajuntament de Sant Celoni encapçalarà la llista ICV - SantCeloni - La Batllòria Pot Foto: Jordi Purtí

 

Poc a poc totes les forces polítiques que concorreran a les eleccions municipals el proper 24 de maig a Sant Celoni van prenent posicions i arribant a pactes. Aquest mateixa setmana els ecosocialistes de Sant Celoni i Podem han signat un acord per confluir conjuntament. A les dues formacions polítiques també s’han sumat persones independents i activistes socials de la localitat.

Carmen Montes, actual regidora d'ICV-EUiA a l'Ajuntament, encapçalarà la llista d'aquesta candidatura i ha manifestat que s'ha arribat a un acord després de coincidir en els punts bàsics del programa que encara s'està acabant de perfilar. Montes també  veu l'acord amb “la voluntat de sumar i de confluir des de la convicció per ser més forts i plurals". L'acord ha sorgit fruit de la necessitat d’una candidatura que nítidament es comprometi amb un programa municipal, on la vida quotidiana sigui un espai tangible de transformació social i amb polítiques de proximitat com eines de construcció de dignitat, igualtat i sostenibilitat, manifesten els responsables de l'acord.

Per la seva banda, Julián Crespo, un dels portaveus de Podemos Sant Celoni ha manifestat que després de valorar la possibilitat de no presentar-se o bé formar part d'alguna candidatura, han optat per aquesta segona opció amb Iniciativa Verds "perquè els nostres programes no presenten excessives diferències".

El següent pas de la nova candidatura és elaborar un codi ètic, que haurà de ser ratificat per l’Assemblea, i que es basarà en el que ja ha aprovat el procés barceloní de Barcelona en Comú.
 
L’Acord també contempla la creació d’un espai unitari basat en la participació i els mètodes democràtics i transparents, per això dotaran aquest espai d’instruments per compaginar l’eficiència i la representació de diferents espais amb formules de participació ciutadana i nova política.

Pel que ha sabut BaixMontseny.info, dels cinc primers noms n'hi haurà tres que seran d'ICV i dos de seguidors de Podem amb la circumstància que les tres primeres seran dones. A Carme Montes l'acompanyaran Encarna Garcia (ICV) i Cristina Talló (Podem). El quart lloc serà per Iniciativa i el cinquè vindrà de Podem.

La candidatura es presentarà el dia 13 de març a la sala petita de l'Ateneu de Sant Celoni, a les set de la tarda, amb l'assistència de la diputada al Parlament de Catalunya, Dolors Camats.
Arxivat a