Anna Aceitón, presentada per López Tena com a candidata de SI a Llinars

El dirigent de la formació afirma que cap independència "no es produeix sense una mobilització sostinguda en el temps"

E.P./Redacció
04 de març del 2015
Actualitzat a les 15:41h
Presentació de la candidatura de SI a Llinars, amb Alfons López-Tena.
Presentació de la candidatura de SI a Llinars, amb Alfons López-Tena. | SI

Acte de presentació de la candidatura de SI a Llinars, amb López Tena i Anna Aceitón. Foto: SI.


Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ja té candidata a Llinars del Vallès per les eleccions municipals del proper maig. L’acte, celebrat el divendres 27 de febrer, va comptar amb la intervenció de Josep Maria Pol Punsola, coordinador de SI Llinars, de Carles Casanovas, responsable d’actes de SI Llinars, l’alcaldable Anna Aceitón i el notari i dirigent de SI, Alfons López Tena, que va fer una xerrada sobre la Declaració d’Independència.

López Tena va explicar que les independències “no es produeixen sense una mobilització sostinguda en el temps, però tampoc només amb això”, i en relació al ritme del procés d’independència opinà que “CiU i ERC s’han passat mesos fent una llei de consultes perquè no la poguessin tombar, i així ens asseguraven que seria, i ja ho heu vist: anul·lada per unanimitat”. El dirigent de SI afirmà que “l’anul·lació de la llei deixa inviables els dos fulls de ruta presentats per Mas i Junqueras després del 9N”.

López Tena també afirmà que “sempre que els catalans han arribat a la cruïlla de trencar la legalitat espanyola han fet una frenada”, i que “és molt llaminer prometre un procés de bon rotllo amb Espanya, com van fer CiU i ERC, doncs l’èxit d’aquest no depèn tan sols de tu”.

Anna Aceitón, candidata

Anna Aceitón, alcaldable de la formació, explicà que la decisió de presentar-se a les properes eleccions municipals havia estat “fruit d’una anàlisi serena de la situació actual, tant a nivell local com a nivell nacional”. També afirmà que “la perpetuació de la majoria absoluta que fa anys que governa el nostre consistori fa que creï unes dinàmiques i costums adquirides que resten frescor, imaginació i perspectiva” i que “a Solidaritat continuem sent actors polítics necessaris ja que trobem a faltar una democràcia real on la participació ciutadana no es limiti a la crida a votar en unes eleccions cada quatre anys”.

Pel que fa a nivell nacional, l’alcaldable de SI considerà que “ara és l’hora dels polítics valents que declarin la independència, doncs aquesta serà unilateral o no serà”.Per acabar, Aceitón presentà l’equip de la candidatura com a “grup de persones heterogènies, normals, preparades i amb vocació de servei i un alt grau de compromís amb el poble i el país”.