Troballes de les excavacions a la Força de Vilamajor

El Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor ha presentat el resultat de la primera fase

Redacció
02 de març del 2015
Actualitzat a les 20:18h
Simulació de l'esglesiola prerromànica de Sant Pere de Vilamajor
Simulació de l'esglesiola prerromànica de Sant Pere de Vilamajor | Aj. Sant Pere de Vilamajor

Simulació de l'esglesiola prerromànica de Sant Pere de Vilamajor Foto: Aj. Sant Pere de Vilamajor


El Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor va presentar el passat 28 de febrer les troballes que s'han trobat en la primera fase de la prospecció arqueològica a la zona de La Força de Vilamajor. El projecte arqueològic està dividit inicialment en dues fases. L’objectiu de la primera actuació ha estat conèixer l’estat dels fonaments de la Torre Roja i de l’església de Sant Pere de Vilamajor i tenir un major coneixement dels estrats de la zona castral.
 

L'acte de presentació va tenir molt bona acollida i la sala Orila de la Rectoria de Vilamajor es va omplir de gom a gom. Després de les paraules de benvinguda de l'alcalde de Sant Pere de Vilamajor, Martí Artalejo, l'equip del Centre d'Estudis va presentar els treballs. L’equip d'arqueòlegs col·laboradors del CESPV està format per Jordi Nogués, Lluís Campuzano, Virgínia Cepero i Ma Teresa Verdaguer, tots ells de Sant Pere i Sant Antoni de Vilamajor.

Durant la presentació es van presentar les troballes que inclouen tombes, el mur de la que podria ser l'esglesiola prerromànica del prevere Orila, diverses monedes, peces de ceràmica, de metall i més de 1.200 ossos del cementiri de l'antiga església. Amb l'estudi de les troballes es creu que molt probablement s'ha localitzat l'esglesiola i ara es vol continuar per a localitzar-ne l'absis.

Segons el coordinador del Centre d'Estudis, Higini Herrero, properament, es vol començar una segona fase d’intervencions en base al que s’ha descobert en la primera fase i es preveu que tingui una duració més prolongada en el temps. 

Aquestes actuacions compten amb el suport de l’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor, la Generalitat de Catalunya i la parròquia.

+ info