La rotonda de la C35 a Sant Celoni es començarà a construir abans de l'estiu

Almenys així ho assegura el subdirector d'Infraestructures de la Generalitat

Redacció
25 de febrer del 2015
Actualitzat a les 11:54h
Així és com serà la rotonda de la Porta de Llevant de Sant Celoni
Així és com serà la rotonda de la Porta de Llevant de Sant Celoni | Aj. Sant Celoni

Així és com serà la rotonda de la Porta de Llevant de Sant Celoni Foto: Aj. Sant Celoni


La construcció de la rotonda de la porta de Llevant a la C-35, davant el Parc de bombers, començarà el mes de maig segons ha confirmat el subdirector general d'Infraestructures de la Generalitat, David Prat, a l'Ajuntament de Sant Celoni en una reunió que ha tingut lloc aquesta setmana. Segons Prat, el projecte està a punt de licitar-se i per tant, es podrà començar l'obra entre el mes de maig i juny.

L'actuació durarà 7 mesos i té un pressupost de prop d'1,2 milions d´euros. Es tracta d'una rotonda a nivell, que substitueix l'elevada que s´havia previst inicialment, amb un pressupost considerablement inferior. Es tracta d'una proposta municipal de finals del 2011 davant la necessitat de millorar l'accés a la vila i la seguretat, i que després de diferents reunions va ser finalment acceptada per la Generalitat. 

La rotonda arriba després de constants reclamacions per part de l'Ajuntament, partits polítics, empreses del polígon industrial, sindicats, l'associacions de veïns d'Illes Belles i d'altres agents econòmics i socials.

Segons l'alcalde Joan Castaño, es tracta d'una obra "imprescindible per millorar la seguretat i l'accessibilitat en els moviments cap al barri d'Illes Belles i el polígon Molí de les Planes". Cal tenir present que la C-35 al seu pas per Sant Celoni té una intensitat mitjana diària d'uns 21.500 vehicles. Aquest alt volum de trànsit no es pot deslligar de les dades d'accidentalitat i mortalitat. Durant els darrers 10 anys s´han registrat més de 230 accidents amb una xifra de 10 persones mortes.
 

Arxivat a