Nous arbres substituiran les moreres de la plaça dels Bous d'Hostalric

L’informe encarregat per l’Ajuntament determina que els 32 exemplars estudiats presenten problemes greus o molt greus a la seva part superior degut als continus processos de poda a què se’ls ha sotmès al llarg de les sis dècades de vida que tenen

Redacció
09 de febrer del 2015
Actualitzat a les 17:48h
Un moment de l'acte públic explicant l'estat de les moreres d'Hostalric
Un moment de l'acte públic explicant l'estat de les moreres d'Hostalric | La Selva Comunica

Un moment de l'acte públic explicant l'estat de les moreres d'Hostalric Foto: La Selva Comunica


Les trenta-dues moreres de la plaça dels Bous d'Hostalric pateixen problemes greus o molt greus a la seva part superior degut als continus processos de poda a què han estat sotmeses al llarg dels seixanta anys de la seva existència, segons que es determina en un informe elaborat per Josep Maria Riba, biòleg i especialista en fitopatologia i que els resultats del qual van ser presentats a la ciutadania la setmana passada, en un acte celebrat a la sala polivalent Serafí Pitarra. Segons l'especialista, les moreres són molt susceptibles als fongs que ataquen i buiden l'interior de l'arbre fins que el tronc ja no pot aguantar més el pes de les branques.

Amb aquesta situació, es considera que són un perill per als vianants de la plaça i per això s'ha optat per la substitució per altres arbres. Concretament s'ha escollit l’Acer de Freeman, una espècie que crea una molt bona ombra a l’estiu i ofereix un color rogenc ataronjat estèticament molt espectacular a la tardor. A més, no fa fruits que puguin caure al terra, fet que afavoreix el manteniment de la zona en què es plantaran, segons que s'explica Josep Maria Fosalba, arquitecte tècnic de l'Ajuntament d'Hostalric. Els treballs de renovació d’aquests arbres començaran les properes setmanes.