Necessites ajuda per resintonitzar TV3 abans del dia 31 de gener?

Redacció
28 de gener del 2015
Actualitzat a les 17:02h
990_1422444130Captura_de_pantalla_2015-01-28_a_les_12.21.16
990_1422444130Captura_de_pantalla_2015-01-28_a_les_12.21.16 | TV3


Els canals de TV3 canvien de freqüència definitivament el pròxim dissabte 31 de gener del 2015 a partir de les 3 de la matinada, tal com expliquen al seu lloc web. Per seguir-los veient cal fer una resintonització de la nostra Televisió. Els canals amb la nova freqüència són els marcats amb la paraula "DEFINITIU" i els canals de la vella freqüència desapareixeran.

Els canals “Definitius” ja es poden sintonitzar en les demarcacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i la Vall d’Aran. Mentre que a Girona la resintonització no es pot fer abans de la data de l’apagada (dissabte 31 de gener). La causa dels problemes amb la demarcació de Girona són, segons expliquen, raons tècniques alienes a Televisió de Catalunya. 

Els passos que s’han de seguir per resintonitzar els canals de Televisió de Catalunya són els següents: 

1. Amb el comandament a la mà, premem el botó del menú de la nostra televisió. 
2. Un cop a dins busquem l’apartat de “configuració” o “instal·lació”. 
3. En aquesta secció ens ha d’aparèixer l’opció de “sintonització automàtica” o “sintonització manual”.
4. La que ens interessa és “sintonització automàtica”. Per tant, s’entra en aquesta opció i, automàticament, es busquen tots els canals que entren per l’antena directament al nostre aparell.
5. Una vegada la instal·lació de canals hagi finalitzat, veurem que el nom dels canals van seguits de la paraula “definitiu” i ja podrem gaudir de tots els programes de televisió pública catalana.

Lluís Marquina, periodista especialitzat en temes digitals, i Amadeu Gassó, director d'Explotació i Enginyeria de la CCMA, han explicat al programa “Els matins” com fer la resintonització dels canals de la televisió pública catalana. 



Al portal web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals han posat una llista de preguntes i respostes per ajudar als usuaris en aquest procés. 

Webs d’interès sobre la resintonització dels canals de la TDT?

Informació sobre la resintonització al portal de la Generalitat

Informació sobre la TDT al portal de la Generalitat