Arbúcies i Sant Hilari ja formen part del sistema tarifari integrat de l’ATM

La rebaixa del preu del bitllet es deu al 15% de l’aportació dels ajuntaments i al 85% que fa la Generalitat

Redacció
06 de desembre del 2014
576_1417802935atm_tarifari_
576_1417802935atm_tarifari_ | Aj. Arbúcies

Signants del sistema tarifari integrat de l'ATM a Arbúcies Foto: Aj. Arbúcies


 

La sala d’actes del Museu Etnològic del Montseny ha acollit la signatura del conveni entre els consistoris d’Arbúcies i Sant Hilari Sacalm i l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Girona. L’acte ha comptat amb la presència de Pere Padrosa, director general de Transports i Mobilitat i president de l’ATMG; Ricard Font, secretari d’Infraestructura i Mobilitat del departament de Territori; Josep Cortadellas, director de Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat de Girona i president del comitè executiu de l’ATMG; Albert Santaugini, alcalde de Sant Hilari, i l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga.
 
L’entrada d’Arbúcies i Sant Hilari al sistema tarifari integrat de l’àrea de Girona suposa grans avantatges per als usuaris del transport públic, ja que el bitllet per anar d’Arbúcies a Girona passarà de costar 8,45 euros a 3,50 euros. Els 4,90 euros que s’estalviaran els passatgers es finançaran gràcies a l’aportació econòmica dels ajuntaments, que serà d’un 15% cada un i, la resta del cost l’assumirà la Generalitat.
 
Centenars de persones es beneficiaran d’aquest acord entre els ajuntaments d’Arbúcies i Sant Hilari i l’ATM, ja que entre 800 i 1000 persones al mes utilitzen el transport públic per a realitzar les seves gestions a Girona. Durant la signatura del conveni, també s’ha demanat al director general de Transports i Mobilitat que, en un futur, a la ruta entre Arbúcies i Sant Hilari i Girona s’inclogui Santa Coloma de Farners en el recorregut; com també, estudiar una possible línia entre aquests dos municipis i Vic.
 
A partir del 2015, doncs, Arbúcies i Sant Hilari formaran la zona 8 de l’ATM de l’àrea de Girona, que s’ha creat especialment degut a la incorporació d’ambdós municipis a aquest servei. A més, també cal destacar que, a part dels avantatges econòmics de què gaudiran els usuaris per anar d’Arbúcies o Sant Hilari fins a Girona, els passatgers també es podran desplaçar, per al mateix preu, a d’altres poblacions del voltant de Girona com ara Salt i, pagant un euro més podran viatjar fins a Banyoles, Llagostera o Sant Feliu de Guíxols.
 
Arxivat a