El Baix Montseny bolcat amb el Gran Recapte

Algunes desenes de voluntaris de Creu Roja i Càritas estan repartits en sis municipis de la comarca

Redacció
28 de novembre del 2014
Actualitzat a les 19:20h
Voluntaris de Creu Roja i Càritas a Sant Celoni
Voluntaris de Creu Roja i Càritas a Sant Celoni | Jordi Purtí

Voluntaris de Creu Roja i Càritas a Sant Celoni, en una edició anterior del Gran recapte Foto: Jordi Purtí


Per sisè any consecutiu, els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya organitzen una campanya de recollida d’aliments amb l’objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades. Per a fer-ho possible es necessiten 20.000 voluntaris a 2.000 punts de recollida en supermercats i mercats arreu de Catalunya, els dies 28 i 29 de novembre.

Al Baix Montseny hi ha sis punts on es poden donar els aliments: Arbúcies, Breda (del 5 al 9 de desembre), Hostalric, Llinars del Vallès, Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera gràcies al voluntariat de Creu Roja i Càritas amb la col·laboració dels respectius ajuntaments. Els organitzadors demanen que es doni preferentment llet, galetes, farina, sucre, oli, llaunes de peix i llaunes de carn.

El Gran Recapte d’Aliments a Catalunya vol també donar a conèixer la situació que travessa la població en una situació més precària, que arran de la crisi econòmica que estem vivint, ha anat creixent. Es calcula que, actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa i precarietat alimentària a Catalunya. Fa un any es van recollir més de 3 milions de quilos d’aliments bàsics. Enguany, l’entorn de crisi econòmica continua agreujant la situació dels més desafavorits, és per això que l’organització espera superar la quantitat recollida a l’edició anterior. Per a aconseguir-ho, el més important és comptar amb l’ajuda del màxim de voluntaris arreu del territori i animar als ciutadans a fer donacions d’aliments bàsics.