ERC Hostalric vol explicacions de l'alcalde per les dietes de "la Caixa"

Josep Antoni Frias diu que són legals i declarades a Hisenda

Redacció
27 de novembre del 2014
Actualitzat a les 12:25h
Un ple a Hostalric
Un ple a Hostalric | LSC

Un ple a Hostalric Foto: LSC

 

Les dietes que l'alcalde d'Hostalric, Josep Antoni Frias, va cobrar de "la Caixa", mentre va formar part de la Comissió de Control d'aquesta entitat bancària entre els anys 2009 i 2013 és "qüestionable èticament, tant per l'acaparament de càrrecs com per la consequent manca de dedicació", segons que afirma la secció local d'ERC d'aquest municipi, tot i reconèixer que el cobrament és del tot legal ja que es declaraven a Hisenda i estaven controlades per la Comissió Nacional del Mercat de Valors. També consideren que no és gaire propi per un representant municipal en el transcurs dels anys més durs de la crisi econòmica que estant patint moltes famílies a Hostalric, cobrar aquest tipus de dietes.

Els republicans, tanmateix expressen en un comunicat la seva profunda preocupació  per "la manifesta ignorància i ocultació dels fets per part de l’alcalde Josep Antoni Frias Molina, tant a la ciutadania que li ha donat el seu suport, com als representants municipals a l’oposició".

Segons el comunicat d'ERC-Hostalric l'alcalde va percebre durant cinc anys un total de 158.000 euros bruts, 138.000 en concepte de dietes i 20.000 en concepte de primes d'assegurances. Per tot plegat, els regidors d'ERC a l'Ajuntament d'Hostalric demanaran explicacions a l'alcalde exigint total transparència de la informació.

Campanya electoral

Josep Antoni Frias, per la seva banda, ha explicat a BaixMontseny.info que aquesta és una qüestió que forma part de la seva vida privada perquè ers un càrrec que exercia a nivell personal "i no considera que hagi de donar explicacions a ningú". Assegura que forma part de la campanya electora d'ERC "perquè està fent el mateix a altres municipis de les comarques gironines, però només contra càrrecs de CiU i PSC i s'oblida dels d'ERC que estaven en el mateix cas".

Frias diu que contra aquests atacs no es pot fer res "perquè l'únic que es busca és embrutar i desprestigiar". recorda que no ha fet res il·legal, que hi ha declarat tot a Hisenda i que la Caixa  mai no ha hagut de ser injectada amb diners del FROM, és a dir que en cap moment s'ha beneficiat de diners públics.