Presència activa de la comarca a l'Assemblea Nacional de SI

Raül Valentín, regidor a Sant Antoni de Vilamajor, i Marc Serra, conseller nacional al Vallès Oriental, protagonistes dels parlaments de l'acte

Redacció
26 de novembre del 2014
Actualitzat a les 10:16h
El jove vallesà Marc Serra fa un parlament durant l'acte.
El jove vallesà Marc Serra fa un parlament durant l'acte. | SI VOr

El vallesà Marc Serra fa un parlament durant l'acte de SI. Foto: SI VOr


Solidaritat Catalana per la Independència celebrava el darrer 22 de novembre la seva Assemblea Nacional a Pallejà, en un acte que va tenir una important participació del Vallès Oriental. En el decurs de la jornada es va "analitzar, esmenar i aprovar" dos documents que han de marcar el full de ruta i posicionament polític actual i futur del partit. Per una banda es va presentar el Programa Marc per a les Eleccions Municipals del 2015, i per l’altra la Ponència Política de Solidaritat.
 
El Programa Marc 2015 es basa en quatre punts, com són la Declaració d’Independència, Democràcia real, Desenvolupament local i Defensa dels drets socials. De la mateixa manera, la participació ciutadana, la regeneració democràtica i la claredat i transparència en seran els eixos programàtics, segons afirmen les fonts del partit.
 
D'altra banda, la ponència política estudia, analitza la DUI –com i quan fer-la–, les condicions de legitimitat democràtica i els factors de poder (estructures financeres, coactives i diplomàtiques). Ambdós textos podran ser consultats a la web nacional de SI una vegada hagin estat incloses les esmenes aprovades durant l’assemblea.
 
Participació activa del Vallès Oriental

La presència comarcal va protagonitzar una part important de les jornades, tal com demostra la participació de la creació del Programa Marc municipal per part de Raül Valentín, regidor a Sant Antoni de Vilamajor, i la col·laboració de Marc Serra, conseller nacional comarcal, en l’elaboració de la ponència política.

El jove Marc Serra també va presentar la reactivació de 'Joves per la Independència', les joventuts de SI. A banda d'això, durant tota la jornada hi va haver un gran reconeixement a tots els regidors que durant aquests gairebé quatre anys han treballat activament "per posar el granet de sorra a aquest projecte comú que ens farà aconseguir la independència", segons afirma el propi partit.