Martí Boada i Teresa Romanillos presenten un llibre del Parc Natural del Montseny

Més d'un centenar de persones omplen la sala Bernat Martorell de Sant Celoni

Redacció
25 de novembre del 2014
Actualitzat a les 10:09h
Els autors Martí Boada i Teresa Romanillos signen el llibre
Els autors Martí Boada i Teresa Romanillos signen el llibre | Jordi Purtí

Els autors Martí Boada i Teresa Romanillos signen el llibre Foto: Jordi Purtí


 

El Parc Natural del Montseny (Viena Edicions) és el títol del llibre que han presentat a Sant Celoni Martí Boada i Teresa Romanillos. Es tracta d'una visió espectacular d'un massís amb una biodiversitat excepcional. El Montseny com exemple de paisatge en què el combinat de natura i presència humana ha generat un espai sociocultural dels més rellevants i singulars del país. "El paisatge forma part del nostre patrimoni individual i col·lectiu, i no és estàtic: es modela amb la mà i la mirada dels humans que en gaudim i que hi vivim i hi treballem". El llibre repassa els diversos ecosistemes que s’hi poden trobar i les activitats humanes que hi tenen lloc, i explica com qualsevol canvi en aquesta interacció, encara que pugui semblar insignificant, amb el transcurs del temps desencadena canvis rellevants. En definitiva el llibre -amb textos en català, castellà i anglès- vol celebrar aquest bell Montseny, ric i divers en la  natura i també en la cultura.

Teresa Romanillos Vidaña (Barcelona, 1960) és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i especialista en Medicina Interna i Cardiologia. És coautora del llibre Les plantes tòxiques de Catalunya i ha fet diverses exposicions fotogràfiques. Martí Boada i Juncà (Sant Celoni, 1949) és doctor en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i investigador de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB). Ha escrit més d’una seixantena de llibres de divulgació científica i col·labora en diversos mitjans sobre temes relacionats amb societat i medi.

L'edició del llibre ha estat possible gràcies a la col·laboració de les Diputacions de Barcelona i Girona, ajuntaments del parc, empreses privades i associacions empresarials. La presentació es va fer a la Sala Bernat Martorell de Sant Celoni amb l'assistència de més d'un centenar de persones.

 
Arxivat a