Comença el Seminari d’Estudis Medievals d’Hostalric amb prop de 60 inscrits

El seminari, que arriba a la quarta edició, l’ha inaugurat aquest matí l’alcalde d’Hostalric, Josep Frias

Redacció
20 de novembre del 2014
Actualitzat a les 18:16h
Una de les ponències del Seminari d'Estudis Medievals d'Hostalric
Una de les ponències del Seminari d'Estudis Medievals d'Hostalric | LSC

Una de les ponències del Seminari d'Estudis Medievals d'Hostalric Foto: LSC

 

Aquest matí l'alcalde Josep Frias ha posat en marxa el IV Seminari d'Estudis Medievals  d'Hostalric amb prop de 60 inscrits. El tema que es tracta en aquesta edició és La vida quotidiana a l’edat mitjana.

El Seminari es fa fins demà al Centre Cultural Serafí Pitarra, amb un considerable contingut. Es fan quatre ponències a càrrec de professors de la Universitat de Lleida, la Universitat de Barcelona i el CISC. A més, tenen lloc 4 sessions de comunicacions lliures i diferents col·loquis. Els temes que es tracten avui són: La casa i els seus objectes, una aproximació a partir de les fons escrites i iconogràfiques, Llarga vida a tot! l mercat de vell a la Corona d’Aragó a la baixa edat mitjana. Demà es parlarà de Vida quotidiana i l’art: reflexions, temes i línies de recerca iconogràfica (segles XIV i XV) i Amors i desamors a l’edat mitjana.

Les actes del IV Seminari d’Estudis Medievals d’Hostalric s’editaran i publicaran en un volum de gran interès acadèmic, com ja s’ha fet amb les actes de les tres edicions que s’han fet fins ara. El IV Seminari d’Estudis Medievals està organitzat per l’Àrea de Patrimoni de l’Ajuntament d’Hostalric i l’Arxiu Històric d’Hostalric. També compta amb el suport de la Universitat de Girona, l’Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i la participació de la Universitat de Lleida, i la Universitat de Barcelona.