La judoka celonina Vanessa Garcia campiona mundial de Jiu Jitsu Brasiler

El Club Judo Baix Montseny també va aconseguir una medalla de bronze amb Gerard Madí, mentre que Abel Rocha no va poder repetir el podi de l'any passat

Redacció
06 de novembre del 2014
Actualitzat a les 17:27h
Vanessa García, campiona mundial de Jiu Jitsu Brasiler 2014
Vanessa García, campiona mundial de Jiu Jitsu Brasiler 2014 | CJBM

Vanessa García, campiona mundial de Jiu Jitsu Brasiler 2014 Foto: CJBM
 

Vanessa García, judoka celonina del Club Judo Baix Montseny, s'ha proclamat aquest darrer cap de setmana campiona mundial de Jiu Jitsu Brasiler, en el campionat celebrat els dies 1 i 2 de novembre a Long Beach (Califòrnia), després d'"obligar" a totes les seves rivals a rendir-se. Garcia ha expressat la seva satisfacció per aquest resultat perquè, malgrat la seva experiència internaqcional des de l'any 2010 en diversos campionats mundials i europeus aquesta era la primera vegada que participava en un campionat de Jiu jitsu Brasiler.

Però aquest no ha estat l'únic èxit aconseguit pel club baixmontsenyenc ja que Gerard Madí, debutant aquest any, ha tornat a casa amb una medalla de bronze després de disputar tres combats de manual perdent a la semifinal per només una avantatja. El tercer participant, Abel Rocha, no va poder repetir el tercer lloc de l'any passat i es va quedar fora de la competició a la primera ronda.
Amb tot, consideren que els resultats han estat espectaculars tenint en compte que el Club Judo Baix Montseny i Rocha Jiu Jitsu fa escassament un any que fan entrenaments conjunts, on Vanessa García s'ocupa de la preparació del judo i Abel Rocha del Jiu Jitsu Brasiler, la unió de totes dues disciplines fa més complerta la preparació dels esportistes.
 
Els mateixos entrenadors han estat els participants de la competició, es mostren com a referent a seguir dels joves esportistes que entrenen a les seves ordres, "només anar a aquesta competició suposa un gran esforç econòmic i personal, som una entitat relativament jove i necessitem obrir les portes perquè els joves puguin continuar el que nosaltres vàrem començar", manifesta Abel Rocha.

Per la seva banda, Vanessa García destaca que "des del mes setembre podem entrenar cada dia en unes instal·lacions habilitades gràcies al suport de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera i del Centre Institut-Escola La Tordera que ens fan possible la nostra preparació".
 
L'equip de judo es consolida com a referent de la comarca i té com a pròxim objectiu l'Europeu de Jiu Jitsu Brasiler del 2015 a Lisboa.
 

Gerard Madí, bronze al Mundial de Jiu Jitsu Brasiler de Long Beach (Califòrnia) 2014 Foto: CJBM