Sant Celoni implantarà programes d’aliments solidaris eQuàliment

La iniciativa compta amb el patrocini de l’empresa Lucta S.L i la col·laboració del Consell Comarcal del Vallès Oriental

Redacció
30 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 18:23h
L'alcalde de sant Celoni a la presentació del sistema de programes d'aliments solidaris
L'alcalde de sant Celoni a la presentació del sistema de programes d'aliments solidaris | equaliment
Aquesta setmana s’ha donat a conèixer l’acord per implantar el sistema de gestió de programes d’aliments solidaris eQuàliment a quatre municipis del Vallès Oriental, entre els quals Sant Celoni. Amb el patrocini de l’empresa Lucta S.L i la col·laboració del Consell Comarcal del Vallès Oriental, la iniciativa es realitzarà de forma simultània a Les Franqueses del Vallès, Canovelles, Caldes de Montbui i Sant Celoni.

eQuàliment és una eina de gestió avançada destinada a millorar la distribució d’aliments solidaris que ofereix un sistema de gestió automatitzat que integra tots els processos de demanda, cites, logística, gestió d’estocs, entrega d’aliments als usuaris i gestió de dades per fer previsions de necessitats, aconseguint que els aliments arribin a las famílies que ho necessiten de manera més eficient, equitativa i transparent.

Sant Celoni compta des de fa 6 anys amb un Servei d’aliments gestionat per Càritas i Creu Roja amb el suport de l’Ajuntament. Actualment el Servei d’aliments de Sant Celoni atén de mitjana 1.400 persones (440 famílies), que representen al voltant del 8 % de la ciutadania.

Segons l’alcalde Joan Castaño, eQuàliment és "una oportunitat d’aprofundir en l’acció concertada, afinant en els canals de prescripció i de lliurament, però també de millorar l’accés a la informació tant de detall com agregada i, mica en mica, en la gestió més àgil dels magatzems". Diu estar content de prendre part del projecte, segurs que, malgrat l’esforç que ara representa el procés d’implantació, el rendiment que se’n traurà resultarà satisfactori.
 
Arxivat a