Pinsos Picart farà el trasllat fora del nucli urbà nou anys abans del previst

L'empresa de Sant Pere de Vilamajor i l'Ajuntament han signat un conveni que estableix fer la deslocalització com a màxim el febrer de 2018

Redacció
28 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 16:34h
Pinsos Picart, a Sant Pere de Vilamajor
Pinsos Picart, a Sant Pere de Vilamajor | Jordi Purtí

Signatura del conveni per reduir el temps de trasllat de l'empresa Pinsos Picart, fora del centre urbà Foto: Aj Sant Pere de Vilamajor

L'empresa Pinsos Picart i l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor han signat un nou conveni amb l'objectiu de reduir el temps de trasllat de l'activitat econòmica de la fàbrica fora del nucli urbà. Després de gairebé un any de negociacions s'ha acordat fer-lo avinent dintre del primer sexenni des de l'entrada en vigor del POUM, cosa que es farà efectiva el febrer de 2018 ja que també s'inclouen les pròrrogues. Per tant, s'estableix una reducció de 9 anys del termini total del trasllat ja que el darrer conveni estipulava com a data màxima el febrer de 2027, ja que la deslocalització es podia fer en 12 anys i tres de pròrroga.

Des de l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor es valora el treball conjunt que durant tot aquest temps s'ha fet des de l'empresa i el consistori per poder trobar una solució a una de les principals problemàtiques d'aquest poble del Baix Montseny. El trasllat suposarà una considerable millora de la qualitat ambiental per Sant Pere de Vilamajor.

Fins aquest moment l'Ajuntament i l'empresa ja havien signat dos convenis per regular el trasllat, el darrer suposava una modificació puntual del POUM, però la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona la va suspendre el desembre de 2013, motiu pel qual s'han hagut de portar a terme les negociacions que han conduït a la situació actual. Pinsos Picart, dedicada a l'elaboració de pinsos pels animals de granja, és a Sant Pere de Vilamajor des de l'any 1953 però el creixement de la pròpia empresa i del poble amb el temps ha quedat dins del teixit urbà.
 

Pinsos Picart, a Sant Pere de Vilamajor Foto: Jordi Purtí