La Marató del Montseny 2014 tindrà 900 participants

L'edició d'enguany serà la prova final de les SkyRunning National Sèries Spain & Andorra i decidirà el campionat entre Jessed Hernández i Francesc Solé

Redacció
21 d'octubre del 2014
Actualitzat el 22 d'octubre a les 15:40h
Presentació de la Marató del Montseny 2014
Presentació de la Marató del Montseny 2014 | Ocispost

Just Sociats i Josep Barrufet del CE Callús, a la presentació de la MdM14 Foto: Ocisport

 

Més enllà del procés participatiu del 9N al que estem convocats els catalans, els amants de les curses de muntanya tenen una cita obligada a Sant Esteve de Palautordera on en aquesta mateixa data se celebra la quarta edició de la Marató del Montseny que enguany es presenta amb interessants novetats, tal com s'ha explicat en la roda de premsa celebrada a la sala de plens de l'Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera. En aquest sentit hi destaca el fet que la MdM14 és puntuable pel Campionat d'Espanya de clubs FEDME i l'última cita de les SkyRunning National Sèries Spain & Andorra i s'espera un alt nivell general de corredors en la prova.

El director de la cursa, Melcior Truncal, ha confirmat la presència de corredors d'elit com Tòfol Castanyer, Miquel Capó, Toni Roldan, Ionut Zinca, Walter Becerra, Just Sociats, Francesc Solé i Jessed Hernàndez pel que fa a la categoria masculina, i Sílvia Miralles, Laia Andreu i Mercedes Arcs, en categoria femenina.

La quarta edició de la Marató del Montseny ha tingut un interès molt gran entre els corredors de curses de muntanya, com ho demostra el fet que les 900 inscripcions previstes es van esgotar en només dos dies i, segons que ha explicat l'organització, hi ha una llista d'espera de més de 700 corredors per poder aconseguir un pitrall. El fet que la MdM14 sigui la prova final de la modalitat Sky de les SkyRunning National Sèries Spain & Andorra i on es decidirà el campionat entre Jessed Hernández i Francesc Solé, és un atractiu més per a molts esportistes que volen participar en una carrera d'aquest circuit, a més de ser prova única del Campionat d'Espanya de clubs FEDME.

Vertical Sitja del Llop

En el marc de la Marató del Montseny també es disputarà la carrera vertical La Sitja del Llop amb sortida al poble de Montseny i final en el Turó de l’Home que tancarà les VerticalSeries de les SkyRunning National Sèries Spain & Andorra. Aquesta modalitat es va obrint camí en l'esport de muntanya i a dia d'avui compta amb 80 participants inscrits.

L'alcalde de Sant Esteve de Palautordera, Salvador Cañellas, posa èmfasi en l'impacte social i econòmic que suposa la disputa de la Marató del Montseny en el seu municipi sobretot quan és una prova tan destacada en certàmens d'àmbit nacional com són el Campionat d'Espanya de clubs FEDME i l'última prova de les SkyRunning National Sèries Spain & Andorra.

Per a la directora del Parc Natural del Monseny, Joana Barber, la Marató del Montseny és l'exemple a seguir en les carreres que recorren parcs naturals per la seva implicació i respecte al territori. Tot el recorregut és fruit del consens entre el Parc Natural del Montseny i la direcció de la cursa.
 

Presentació de la Marató del Montseny 2014 Foto: Ocispost