Raül Romeva: "El 9-N votaré Sí i Sí, però no sóc nacionalista"

L'exeurodiputat ho ha dit a Sant Celoni en el decurs de la presentació del seu llibre "Som una nació europea (i una carpeta incòmoda)"

Redacció
19 d'octubre del 2014
Actualitzat el 20 d'octubre a les 18:32h
Raúl Romeva a Sant Celoni
Raúl Romeva a Sant Celoni | Jordi Purtí

Raúl Romeva a Sant Celoni Foto: Jordi Purtí

 

És evident que a la seu dels ecosocialistes no tothom té el mateix discurs. Si Joan Herrera, coordinador nacional d'ICV, s'ha passat tota la setmana dient als quatre vents que no anirà a votar el 9-N, no pensa igual l'exeurodiputat Raül Romeva, si es té present la contundència amb que va assegurar que "el 9-N aniré a votar i votaré Sí i Sí, però no sóc nacionalista". Aquestes manifestacions les va fer divendres passat a Sant Celoni en el decurs de la presentació del seu llibre "Som una nació europea (i una carpeta incòmoda)", que edita Rosa dels Vents i explica les dificultats en què s'ha trobat en les dues legislatures (10 anys) que ha estat eurodiputat per defensar Catalunya des de dins de les institucions europees. L'acte va tenir lloc a la sala Bernat Martorell amb l'assistència de prop d'un centenar de persones.

Amb aquest llibre Romeva busca poder donar un cop de mà als lectors perquè entenguin on es troben els catalans per veure millor "d'on venim, cap on anem i cop i anem". De fet destaca que les opcions de futur d'un país com Catalunya ara mateix són confuses per la majoria dels catalans. Un país que manifestament aspira (per voluntat popular) a sortir de la cotilla que suposa formar part de l'Estat espanyol però que a la vegada es ressenteix de la manca d'un precedent, i per tant d'un mecanisme, sobre com fer-ho en el si de la Unió Europea.

L'exeurodiputat explica amb ironia que ja fa temps que la carpeta catalana s'ha fet un lloc en els principals despatxos europeus i fins i tot en les reflexions públiques de dirigents i mitjans internacionals, ni les capitals dels estats membres ni Brussel·les no poden ignorar-la. Com tampoc no podem ignorar tots plegats que el projecte europeu en conjunt està abocat a un atzucac si no hi ha un canvi de rumb radical.
 
 
Arxivat a