La Fundació Guarro apostarà per projectes socials a Palautordera

l'objectiu és crear una cosa diferent del que estem acostumats a veure i pensant molt en joves adolescents amb dificultats, adults que volen compartir les seves experiències o joves amb problemes d'addiccions

Redacció
18 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 19:22h
Presentació pública de la Fundació
Presentació pública de la Fundació | Jordi Purtí

Ignasi Casals, Jordi Xena i Jordi Pascual en la presentació de la Fundació Lluís Guarro i Tapis i Agustí Isún i Sampietro Foto: Jordi Purtí

 

Fer una "ciutat de l'acció social", oferir un espai per donar una oportunitat a la gent que vulgui desenvolupar-se i no trobi camins convencionals per fer-ho, disposar d'un espai innovador, sostenible, respectuós i encaminat a l'economia del tercer sector són algunes de les idees que fet conèixer aquest migdia a santa Maria de Palautordera Ignasi Casals en el decurs de la presentació pública de la Fundació Privada Lluís Guarro i Tapis i agustí Isún i Sampietro,de la qual n'és el president.

Casals ha insistit en què. Ha destacat que la Fundació té la seu a Santa Maria de Palautordera però les seves fronteres no tenen límits, està oberta a tothom i demana la col·laboració i participació de tot el moviment social de Palau.

Per la seva banda, l'alcalde de Palau, Jordi Xena, no ha dubtat en afirmar que l'acte d'avui ha estat una data històrica pel municipi i la societat. Agraeix la cessió del patrimoni -antiga fàbrica de paper Guarro- perquè possibilitarà poder treballar "amb una visió més enllà d'una especulació immobiliària. És un projecte educatiu i social molt valuós, al qual no podem girar l'esquena". De fet, l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera és cofundador de la Fundació i, per això, l'alcalde assenyala que "els que fan el viatge amb nosaltres són de plena confiança i ens en podem refiar". Xena destaca que l'Ajuntament ha de vetllar per la vida de les persones i tots plegats han de poder somiar amb un projecte que il·lusiona.

La junta de la Fundació està formada pel president, Ignasi casals; Jordi pascual, vicepresident; Pim Casals, secretari; Josep Serra, tresorer; i Jordi Xena, patró vocal.

A la presentació pública de la Fundació també hi han assistit familiars dels fundadors de l'empresa com Agustí, José i Maria Eugènia Guarro i Isún que han recordat una mica el passat de l'empresa i extreballadors que han explicat algunes de les anècdotes viscudes en la seva vida laboral a la fàbrica palauenca.
 

Presentació pública de la Fundació Foto: Jordi Purtí