Partida d’escacs vivent a Hostalric: borbons contra austriacistes

La partida tindrà lloc el proper diumenge 12 d’octubre en el marc dels actes de commemoració de tricentenari en aquest municipi del Baix Montseny

Redacció
08 d'octubre del 2014
Hostalric acollirà una partida com aquesta el 12 d'octubre Foto: Aida Morales/Nació Berguedà

Hostalric continua celebrant activitats relacionades amb el Tricentenari. Aquest diumenge 12 d'octubre ha programat una partida d'escacs vivents en la qual s'enfrontaran austriacistes i borbons. En aquesta activitat hi col·labora el Club d’Escacs Hostalric, l’Escola Mare de Déu dels Socors i l’INS Vescomtat de Cabrera. La partida començarà a les 4 de la tarda a les instal·lacions de l’Escola Mare de Déu dels Socors. Paral·lelament, a la mateixa hora i lloc, es farà un espectacle destinat al públic familiar perquè, d’una manera participativa, rigorosa i amb un toc d’humor, es pugui entendre que va passar el 1714 i cap on anem el 2014.

Les activitats del tricentenari a Hostalric es van posar en marxa el passat de mes de maig i s’acabaran el proper mes de desembre. Les activitats estan organitzades per la Comissió del Tricentenari i l’Ajuntament. Durant aquests mesos s’estan fent activitats i actes històrics de tot tipus per donar a conèixer la importància d’Hostalric, en una època tan transcendental de la història de Catalunya.

Hostalric forma part de la “Ruta 1714”. Aquesta ruta és una iniciativa de la Generalitat i el Museu d’Història de Catalunya que convida a visitar alguns dels escenaris protagonistes de la guerra de Successió (1705-1714), tant per la seva importància en els fets bèl·lics, com per la seva dimensió social i cultural. La “Ruta 1714” és una proposta d’itinerari cultural i turístic que passa per indrets històrics, monuments i les viles més destacats on van tenir lloc la guerra de Successió. En total, 52 poblacions d’arreu de Catalunya, entre elles Hostalric. El tram de la ruta per la vila d’Hostalric parteix de la fortalesa i s’estén pels boscos de les Guilleries i el Montseny.