Endesa millora el servei elèctric a 3.600 clients del Baix Montseny

Una inversió de 15.000 euros que beneficia a Santa Maria de Palautordera, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Montseny i Fogars de Montclús

Redacció
06 d'octubre del 2014
Subestació de Sant celoni
Subestació de Sant celoni | Endesa
Subestació de Sant celoni Foto: Endesa

Endesa ha finalitzat recentment la reforma d’una línia de mitja tensió amb l’objectiu de millorar la qualitat del servei elèctric a 3.600 clients repartits entre cinc municipis del Baix Montseny. Concretament, s’han renovat deu suports de la línia i s’hi ha instal·lat un nou tipus d’aïllament, polimèric, més resistent que l’anterior, de vidre. La intervenció ha suposat una inversió de 15.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, i suposa una millora en el subministrament elèctric dels municipis de Fogars de Montclús, Montseny, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor i Santa Maria de Palautordera.
 
La renovació de suports s’ha realitzat al pas de la línia pel terme municipal de Santa Maria de Palautordera. A més, s’ha aprofitat l’ocasió per canviar els antics aïlladors de vidre per uns nous de polimèrics. Aquests nous elements estan fabricats a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona i aporten significatius avantatges respecte dels anteriors. En concret, tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps. Les accions s’han realitzat a diferents trams de la línia que surt d’una subestació de Sant Celoni, i té una extensió de 28 quilòmetres.
 
Aquesta acció s’emmarca dins dels plans de manteniment que Endesa té previstos realitzar a les seves instal·lacions per tal de garantir una millor qualitat i continuïtat del servei.