Detinguda una parella de Llinars del Vallès per cultivar marihuana

La investigació dels mossos d'esquadra es va iniciar a principis de setembre arran de les sospites de la policia local de Llinars

Redacció
01 d'octubre del 2014
El cultiu de marihuana trobat a Llinars del Vallès Foto: Mossos d'Esquadra

Mossos d'esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Granollers juntament amb la col·laboració de la Policia Local de Llinars del Vallès van detenir el passat 22 de setembre, un home i una dona, de 29 i 26 anys d’edat, totes dues persones veïnes de Llinars, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.
 
La investigació policial es va iniciar a principis del mes de setembre quan la policia local de Llinars va posar en coneixement de la UI Granollers les sospites d’un possible cultiu de plantes de marihuana en una casa del centre de la població, ja que del pàrquing de l’habitatge sortia contínuament aire d’un compressor amb una forta olor de marihuana.
 
A partir d’aquests fets, els agents van obrir una investigació i les vigilàncies van permetre esbrinar que a la casa hi vivia una parella en règim de lloguer juntament amb dos nens menors d’edat. Les gestions d’investigació posteriors van permetre esbrinar altres indicis que confirmaven que a l’interior del pàrquing de la casa hi havia una plantació de marihuana de grans dimensions.

Més de 700 plantes
 
Els agents van sol·licitar un manament judicial al jutjat de guàrdia de Granollers per tal de realitzar una entrada i registre al domicili i en el decurs de l’escorcoll, es va comprovar que al pàrquing del domicili hi havia un hivernacle-laboratori amb una infraestructura dissenyada pel cultiu de marihuana. Al lloc es van localitzar llums halògenes d’alta intensitat, aires condicionats, tubs extractors, ventiladors, filtres de carboni, generador d’ozó, dipòsits d'aigua, així com més de 700 plantes de marihuana en diferents fases de creixement amb un pes total de més de 47kg.
 
Al lloc també es va detectar una possible connexió elèctrica fraudulenta, fet usual en aquests tipus de delicte ja que els delinqüents acostumen a eludir el pagament de les elevades despeses elèctriques de l’alt consum de les làmpades d’alta intensitat que hi ha a les plantacions interiors de marihuana. El dia 24 de setembre els detinguts van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Granollers que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.