La meitat dels ajuntaments del Baix Montseny ja donen suport a la consulta

En les sessions plenàries convocades aquest vespre l'han aprovada els ajuntaments d'Arbúcies, Breda, Hostalric, Riells i Viabrea, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor i Santa maria de Palautordera | A sant Celoni tres regidors socialistes voten a favor de la consulta i a Santa maria de Palautordera el regidor del PP opta per l'abstenció

Redacció
22 de setembre del 2014
Actualitzat el 23 de setembre a les 12:55h
Ple a Sant Celoni
Ple a Sant Celoni | Esteve Blanch

Sessió plenària a Santa Maria de Palautordera Foto: Jordi Purtí

 

Sessió plenària a l'Ajuntament de Breda Foto: ERC Breda
 

Ple a Sant Celoni Foto: Esteve Blanch

 


Els plenaris dels ajuntaments del Baix Montseny que aquest vespre havien convocat una sessió extraordinària per portar a votació una moció a favor de la Llei de Consultes i de la Consulta del 9N  perquè els catalans puguin decidir democràticament quin futur volen per Catalunya s'ha aprovat ja sense cap sorpresa en més de la meitat dels municipis de la comarca. En el decurs d'aquesta setmana es continuaran celebrant plens amb la moció sobre la taula.


A Sant Celoni hi han votat a favor 13 dels 17 regidors del plenari. 7 regidors del Grup Municipal de CiU, 2 de la CUP, 1 d'ICV-EUiA i 3 regidors del PSC. Les 4 abstencions són del Grup municipal del PSC. Tampoc hi ha hagut unanimitat a Santa Maria de 
Palautordera però la moció s'ha aprovat amb una àmplia majoria amb 4 vots de CiU, 2 de la CUP i 1 de GdP-ERC i 4 abstencions, de les quals 3 són del PSC i 1 del PP. En altres dos municipis baixmontsenyencs del Vallès Oriental la moció s'ha aprovat per unanimitat. aquest és el cas de Sant Pere de Vilamajor (CiU, ERC-RCAT-AM, PSC-PM, GISP i ISP-ICV-E) i Sant Esteve de Palautordera (CiU, CUP, IXSTE).

En els pobles de la banda de la Selva on hi ha hagut vot diferenciat ha estat a Breda on s'han registrat 10 vots favorables dels grups municipals d'ERC (4), CiU (4) i Tots per Breda (2) i només 1 en contra de Breda@XXI. A Arbúcies amb els vots d'Entesa, CiU, ERC, CUPA i PSC ho han aprovat per unanimitat, de la mateixa manera que els 11 regidors d'Hostalric amb CiU, ERC, ICV i PSC i Riells i Viabrea amb ERC, PSC, CiU i ICV-Entesa de Riells.
 
Plenari a Hostalric Foto: ERC Hostalric
 

Unanimitat a Sant Esteve de Palautordera en aprovar la moció Foto: Aj Sant esteve de Palautordera

 

Ple a Sant Pere de Vilamajor Foto: @Cblanchmur
 

Ple a Arbúcies Foto: ERC Arbúcies