David Fernàndez diu que el 9-N és el primer acte fundacional d'un nou país

El diputat de la CUP ha assegurat a Sant Celoni que la desobediència garantirà que es posaran les urnes

Jordi Purtí / BM
10 de setembre del 2014
David Fernàndez defensa la desobediència per garantir les urnes el 9N Foto: Jordi Purtí

El diputat de la CUP al Parlament de Catalunya, David Fernàndez, ha dit aquesta tarda a Sant Celoni que el 9-N als catalans no ens quedarà altre remei que desobeir "perquè segurament haurem d'escollir entre la voluntat d'un poble que vol votar o la de dotze jutges que voldran impedir la democràcia". El líder de la CUP remarca que com a poble no ens ho poden prohibir i per això la resposta haurà de ser estrictament proporcional "ens hem d'obeir a nosaltres mateixos i garantir que es posaran les urnes".

Per Fernàndez el 9-N serà el dia que els catalans començarem a posar les bases d'un nou model polític i social i serà el primer acte de sobirania i fundacional d'un nou país "serà el moment que ens començarem a independitzar d'aquests 34 anys de corrupció sistèmica, de saqueig i profundes desigualtats". Per això el diputat de la CUP ha recordat que el cas Pujol és una qüestió lligada a una manera de fer de l'any 1978 que res té a veure amb el procés sobiranista "la corrupció no té bandera, té cartera", ha etzibat David Fernàndez.

En aquest sentit ha remarcat que Catalunya no és un país normal quan en els darrers cinc anys hi ha hagut 205.000 execucions hipotecàries, l'atur s'acosta al 25% i l'aturjuvenil el 55% "som un poble tossut i persistent i el futur l'ha de decidir la seva gent. Un altre país és possible perquè la gent té la clau que obre tots els panys", conclou David Fernàndez.

Diego Cañamero i Pernando Barrena

David Fernàndez ha vingut a Sant Celoni per inaugurar els actes que la CUP d'aquest municipi del Baix Montseny ha organitzat per celebrar la Diada Nacional de Catalunya i que també ha comptat amb la pesència de Diego Cañamero,  membre del Sindicato Andaluz de Trabajadores, que ha defensat el dret a decidir "perquè és un dret elemental de tots els ciutadans" i Pernando Barrena,  portaveu de Sortu "avui us acompanyem des de la profunda solidaritat de l'esquerra abertzale. Nosaltres no venim aquí a dir a ningú que és el que heu de fer o no heu de fer". Per Barrena  la independència és el major estadi de llibertat que pot aspirar un poble "els independistes bascos també volem uns països catalans lliures", ha assegurat el portaveu de Sortu.

Pernando Barrena, Diego Cañamero i  David Fernàndez amb el regidor de la CUP de Sant Esteve de Palautordera, Víctor Reixach Foto: Jordi Purtí

 
Arxivat a